Nova godina: Prag i čarobna Češka - 5 dana, Deluxe

Doživite čudesni Prag i bisere Češke uz bogati program puta
prag-nova-godina-putovanje

Vrijednost više:

Mogućnost doplate za kvalitetan hotel 3* na dobroj lokaciji u samom Pragu, u zoni javnog gradskog prijevoza, ukupno 17 € (128,09 kn) po osobi.
 
1. DAN: ZAGREB- PRAG
Polazak autobusa iz Zagreba u 22:00h s Glavnog kolodvora Zagreb (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska). Ugodna vožnja preko Slovenije i Austrije uz redovite pauze i odmore tijekom puta.

2. DAN: PRAG
Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Obilazak nekih od najvećih znamenitosti grada: Hlavní nádraží – glavni praški željeznički kolodvor kojem je unutrašnjost ukrašena prekrasnom kupolom i elegantnim skulpturalnim dekoracijama, Státní opera- vodeća europska operna kuća smještena u šarmantnoj neorenesansnoj zgradi, Václavské náměstí – moderno središte Praga i centar života, Prašná brána – čuveni gotički toranj, nekad jedan od 13 ulaza u povijesni grad Stare město, Obecni dům - najljepša secesijska građevina u Pragu, Celetna - izuzetno pitoreskna ulica s visokim fasadama pastelnih boja, Karlovo sveučilište - osnovano u 14. St., danas najveće sveučilište srednje Europe, Stavovské Divadlo- staleško kazalište, Havelské tržiště - poznata praška ulica/tržnica koja na istom mjestu stoji od još od 13. st.

Slobodno vrijeme za uživanje u strogom centru Praga s mnoštvom dućana, kafića i restorana.

Preporučujemo odlazak na plovidbu Vltavom uz vođeni razgled znamenitosti s broda. Kako brod kreće u blizini Židovske Četvrti, prošetat ćemo uz Staronovu Sinagogu - jednu od najstarijih gotičkih građevina u Pragu i Židovsko groblje – mjesto koje već dugo privači sve mistike Europe i jednu od najznačajnijih povijesnih znamenitosti Praga s mnoštvom legendi. Odlazak u hotel i slobodno vrijeme za odmor. Navečer preporučujemo večeru u jednoj od tipičnih praških pivnica i uživanje u specijalitetima češke kuhinje. Noćenje.

3. DAN: PRAG- KUTNA HORA - PRAG
Doručak. Odlazak u razgledavanje ostatka znamenitosti Praga uz službenog gradskog vodiča na hrvatskom: Hradčany s najvećim srednjovjekovnim dvorcem na svijetu; Prašky grad, Belvedere, Predsjednička palača, Katedrala Sv. Vida, Bazilika Sv. Jurja, Nova kraljevska palača i Palača Rosenberg uz mogućnost samostalnog posjeta Zlatnoj ulici. Prelazak preko Karlovog mosta- jedne od najvećih znamenitosti Praga i idealnog mjesta za slikanje. Šetnja centrom grada do Staroměstskih náměstí – najpoznatijeg i najljepšeg praškog trga okruženog povijesnim građevinama poput čuvenog Astronomskog sata koji se već više od 600 godina smatra jednim od najvećih blaga Praga i Tynske crkve, jedne od najupečatljivijih gotičkih crkvi na svijetu koja sa svoja dva tornja i 80 metara visine dominira okolicom.

Slobodno vrijeme za odmor i ručak u centru Praga.

Poslijepodne predlažemo odlazak na poludnevni izlet u KUTNU HORU (pogledajte sliku), čudesni rudarski gradić u neposrednoj blizini Praga i jedno od najznačajnijih mjesta Češke čiji se povijesni centar nalazi na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Veličinom i potencijalom, Kutna Hora je u prošlosti bila glavni rival Pragu, a danas ovaj grad privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Kutna Hora je svjetski poznata i po kosturnici u Sedlecu čija je unutrašnjost ukrašena kostima 30.000 tijela čija priča potiče još iz 12.st. i uključuje opata, hodočašće u svetu zemlju, groblje, odlazak u raj i stanovitog grofa, a cijelu priču ćete saznati na licu mjesta. Odlazak do veličanstvene crkve sv. Barbare, jedne od najznačajnijih crkvi centralne Europe, također na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Slobodno vrijeme.

Povratak u Prag u večernjim satima. Slobodno vrijeme za večeru i uživanje u večernjoj atmosferi Praga. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN:  PRAG - KARLOVY VARY - PRAG, DOČEK NOVE GODINE
Doručak. Preporučamo poludnevni izlet u obližnji KARLOVY VARY ( pogledajte sliku), prelijepo turističko mjesto, po mnogima čak i najljepši gradić Češke, s wellness tradicijom dugom preko 600 godina. UNESCO je 2021.g. posvjedočio izuzetnom značaju ovog grada i uvrstio ga na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine. Gradić obiluje predivnom živopisnom arhitekturom koja je zakonom definirana kao kulturno blago kako bi se očuvao poseban šarm i atmosfera ovog mjesta, koje privlači posjetitelje već stotinama godina. Pridružite se velikanima poput Petra Velikog, Beethovena, Chopina, Schillera, Karl Marxa i Goethea, te otkrijte što je to toliko posebno u ovom jedinstvenom mjestu.

Obilazak središta Karlovih Vary s voditeljem putovanja i najznačajnijih znamenitosti, poput fascinantne Mlýnske kolonáde duge 132 metra sa 124 korintska stupa unutar koje se nalazi 5 termalnih izvora i brojne skulpture. Mnogi izvori termalne vode imaju besplatan pristup i svakako ponesite praznu bočicu (ili kupite posebnu wellness šalicu koja je idealan suvenir) i besplatno si natočite ljekovitu vodu, za koju kažu da produžuje život!

Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za pripremu za najluđu noć u godini. Dočekajte Novu u nekom od restorana ili klubova, ili na otvorenom u fantastičnoj atmosferi na gradskim ulicama i trgovima uz svečani vatromet. Noćenje.

5. DAN: PRAG - ŠTERNBERK - ČEŠKY KRUMLOV - ZAGREB
Doručak, odjava iz hotela i slobodno jutro u Pragu.

Preporučujemo fakultativni posjet čuvenom dvorcu Český Šternberk (pogledajte sliku), u neposrednoj okolici Praga. Svakako jedan od najpoznatijih dvoraca Češke, Šternberk osvaja svojom gotičkom arhitekturom i jedna je od najposjećenijih znamenitosti regije koja će Vam uvelike obogatiti samo putovanje.

U povratku prema Hrvatskoj posjetiti ćemo Češky Krumlov (pogledajte sliku), predivan srednjovjekovni gradić izgrađen na strmim stjenovitim liticama iznad Vltave. Izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada, a nadaleko poznat po svojoj prelijepoj arhitekturi i mnoštvu umjetničkih djela. Povijesno središte Krumlova je upisano na UNESCO-v popis zaštićenih mjesta svjetske baštine upravo zbog svog značaja i iznime ljepote. Obilazak i šetnja gradom: Most Na Plaštu, Dvorac, Crkva Sv. Vida, Gradska fontana. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Zagrebu, dolazak u noćnim satima.


Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.- Cijena s popustom vrijedi samo do popunjenja ograničenog broja mjesta, nakon toga vrijedi redovna cijena.
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 75 € (565,09 kn)
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Za kretanje po Pragu koristimo javni prijevoz: pojedinačna karta 30 min. 30 CZK (cca 1,19€)
- Boravišna pristojba: cca 2€ po noćenju
- Opcionalne doplate i izleti: večera u 3 slijeda u tradicionalnoj češkoj pivnici 20€, izlet u Kutnu Horu 25€, plovidba brodom po Vltavi uz vođeni razgled grada s broda 22€, izlet u Karlovy Vary 35€, posjet dvorcu Český Šternberk 20€

Mogućnost doplate za određena sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu:
  20€ (150,69 kn) po osobi.
- Sjedala iza drugih vrata:
  15€ (113,02 kn) po osobi.
- Na svakom autobusu postoje samo 4 ovakva sjedala pa ako ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije.

Informativne cijene ulaznica:
- Stara gradska vijećnica 100 CZK
- Židovska četvrt 480 CZK 
- Muzej voštanih figura 290 CZK
- Kutna Hora: ulaznica u kosturnicu 160 CZK, crkva Svete Barbare 300 CZK
- Dvorac Český Šternberk 300 CZK (djeca i mladi 4-24g. 200 CZK)

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40.
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.
Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.1845,95 kn
245 €
Termini i cijene: NGDGRCtp5ATNNG
28.12.2023. - 01.01.2024.  | 245 € (1845,95 kn)

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 3x noćenje/doručak u okolici Praga u hotelu 3*
  uz mogućnost doplate 17 € (128,09 kn) za hotel na
  dobroj lokaciji u zoni javnog prijevoza samog Praga
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € (150,69 kn) popusta po osobi!