Nova godina: Amsterdam Deluxe - 6 dana / 5 noćenja

Doživite čuveni Amsterdam i najljepše gradove Nizozemske
amsterdam-nova-godina-deluxe


1. Dan: ZAGREB - MUNCHEN

Polazak autobusa u 04:30h s Glavnog kolodvora Zagreb (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska). Ugodna vožnja uz povremene odmore do Munchena, najvećeg grada južne Njemačke, pivske prijestolnice svijeta. Panoramski razgled grada - BMW WELT; OLIMPIJSKI PARK I STADION; PROPILEJI; KARLOV TRG. Nastavak razgledavanja grada pješice: NEUHAUSER i KAUFINGER STRASSE - dvije najpoznatije šoping ulice u Munchenu, 2 km dućana, kafića, restorana i uličnih zabavljača; KATEDRALA NAŠE GOSPE, MARIENPLATZ, NOVA GRADSKA VIJEĆNICA, VIKTUALIENMARKT, ALTER HOF, PLATZL jedan od skrivenih trgova Munchena gdje se nalazi najpoznatija i najstarija pivnica HOFBRAUHAUS. Slobodno vrijeme. Odlazak do hotela, smještaj i noćenje.

2. Dan: AMSTERDAM
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja i dolazak u Amsterdam. Odlazak do centra grada i orjentacijska šetnja uskim središtem: GLAVNI KOLODVOR; ulica DAMRAK shopping ulica gdje se na relativno kratkom potezu nalaze mnoge trgovine najpoznatijih svjetskih brendova, razni maleni restorančići i suvenirnice; obilazimo BEURS VAN BERLAGE, sinonim za nizozemsku burzu danas; TRG DAM najstariji dio Amsterdama i jedan od simbola Nizozemske. Odlazak u hotel. Noćenje.

3. Dan: AMSTERDAM - VELIKA NIZOZEMSKA TURA
Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet i obilazak najpoznatijih nizozemskih gradova. SCHEVENINGEN jedna od najvećih turističkih destinacija Nizozemske, gradić poznat po dugačkoj pješčanoj plaži i šetnici s luksuznim hotelima i kasinima. DEN HAAG, mjesto s najviše povijesnih građevina po kvadratnom metru u cijeloj Nizozemskoj. DELFT živopisni srednjovjekovni gradić ispresjecan kanalima u kojem su živjeli neki od najpoznatijih nizozemskih umjetnika i znanstvenika. ROTTERDAM, grad koji će vas iznenaditi, a možda i šokirati. Gotovo u potpunosti uništen u 2. svjetskom ratu, stanovnici Rotterdama su prihvatili izazov da izdignu svoj grad iz pepela i danas pred nama stoji novi, bolji i super moderan ROTTERDAM. Eklektična mješavina lučkog grada, shopping destinacije i moderne arhitekture koju nećete tako brzo zaboraviti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan: AMSTERDAM, DOČEK NOVE GODINE
Doručak. Nastavak razgledavanja glavnih znamenitosti Amsterdama: LEIDSEPLEIN jedan od najprometnijih trgova u gradu, sa mnoštvom bicikla, uličnih zabavljača, restorana i kafića sa velikim vanjskim terasama; REMBRANDTSPLEIN centar noćnog života Amsterdama, PLUTAJUĆA CVJETNA TRŽNICA jedina ove vrste na svijetu koje je otvorena tokom cijele godine. Štandovi stoje na brodicama usidrenima u kanalu i prodaju lukovice tulipana, narcisa i mnoštva drugih cvjetnih vrsta; MUNTTOREN; BEGIJNHOF jedan od najstarijih unutarnjih trgova Amsterdama, ESTERKERK najveća crkva u Amsterdamu; KUĆA ANNE FRANK; KRALJEVSKA PALAČA; koja je u 17. stoljeću bila najveća građevina Europe koja nije namjenjena u religiozne svrhe; STARA CRKVA iz 13. st. što je čini najstarijom crkvom u gradu; REMBRANDTOVA KUĆA u kojoj je slavni umjetnik živio i stvarao više od 20 godina. Slobodno vrijeme. Nastavak razgleda. Odlazak do MUSEUMPLEIN gdje se nalaze tri najpoznatija amsterdamska muzeja RIJKSMUSEUM, VAN GOGH i STEDELIJK MUSEUM. Predlažemo plovidbu brodićem po kanalima Amsterdama i razgled grada s broda, koji je s razlogom poznat i kao Venecija sjevera. Slobodno vrijeme.

Dočekajte Novu u nekom od klubova ili restorana s organiziranim dočekom i svečanim programom ili s pratiteljem putovanja na otvorenom u fantastičnoj atmosferi na gradskim ulicama i trgovima uz svečani vatromet. Nakon dočeka autobus agencije će grupu vratiti do hotela (vrijeme prema dogovoru grupe). Noćenje.

5. Dan: AMSTERDAM - ZAANSE SCHANS
Doručak. Prijepodne preporučamo odlazak na poludnevni izlet u jedinstveni ZAANSE SCHANS. Prošećite tipičnim nizozemskim mjestašcem iz 18.st. Doživite istinsku Nizozemsku kakvu vidite na razglednicama, s drvenim vjetrenjačama, kućicama i kanalima po kojima možete ploviti i vlastitim brodićem. Osim posjeta neizostavnim vjetrenjačama, iskusite mnoge zabavne aktivnosti, posjetite pravu drvodjeljsku radionicu, posvjedočite nastanku poznatog nizozemskog sira gaude, počastite se tradicionalnim palačinkama i još mnogo toga. Slobodno vrijeme za fotografiranje i uživanje u bojama, mirisima i okusima ovog čarobnog malenog mjesta/muzeja. U podnevnim satima polazak prema Njemačkoj. Ugodna vožnja uz redovite odmore i pauze tijekom puta. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. Dan: SALZBURG - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja. Dolazak u SALZBURG, nadaleko poznat po impresivnoj baroknoj arhitekturi. Grad Mozarta i originalnih Mozartovih kugli. Grad koji odiše toplinom i umjetnošću. Šetnja i razgled grada. DVORAC MIRABELL iz 17.stoljeća, u kojem se nalazi najljepši prostor za obred vjenčanja u ovom dijelu Europe, a do kojeg vode „Anđeoske stube“ u čijim se vrtovim snimao film „Moje pjesme, moji snovi“; MOZART RODNA KUĆA; REZIDENCIJA - najveća i najluksuznija palača u Salzburgu, dom salzburških nadbiskupa; RESIDENZ PLATZ s drugom najvećom baroknom fontanom izvan Italije; KATEDRALA sv. Ruperta. Slobodno vrijeme za uživanje u Salzburgu. Nastavak putovanja. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Tijekom odlaska u obilaske koristimo se javnim prijevozom
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 205 € (1544,57 kn)
- Prilikom vođenih obilazaka s voditeljem putovanja koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu ukupno 12€ po osobi za četiri dana.
- Boravišna pristojba iznosi 2-3€ po osobi/noći ovisno o hotelu i zemlji.
- Trošak javnog prijevoza 6,5€ pojedinačna karta
- Opcionalne doplate i izleti: Izlet Zaanse Schanse 30€, Izlet velika nizozemska tura 55€, Plovidba kanalima i vođeni obilazak središta Amsterdama uz korištenje audio uređaja i slušalica: 16€

Napomena: svakako preporučujemo odlazak na plovidbu kanalima i vođeni obilazak središta Amsterdama (uz korištenje audio aparata i slušalica) tijekom kojega ćete čuti mnogobrojne detalje o znamenitostima u gradskom središtu, povijesti grada, kanalima, itd. Navedeno je najbolji način da se upozna središte Amsterdama uz strručno vodstvo jer su gradske vlasti tijekom 2023.g. zbog velikog broja turista zabranili kretanje velikih grupa (preko 15 ljudi). Slijedom navedenog, tijekom šetnje kroz središte grada nužno je održavanje razumnog razmaka od ostalih članova grupe. Voditelj putovanja će svim putnicima prije šetnje dati detaljne upute i kartu dijela kojim će se šetnja odvijati, nacrtati rutu kretanja, te prije šetnje ispričati relevantne informacije vezano uz znamenitosti pored kojih će se prolaziti tijekom šetnje.

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu:
  20€ (150,69 kn) po osobi.
- Sjedala iza drugih vrata:
  15€ (113,02 kn) po osobi.
- Na svakom autobusu postoje samo 4 ovakva sjedala pa ako ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije.

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. 
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.
Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.2976,13 kn
395 €
Termini i cijene: NGDAM
28.12.2023. - 02.01.2024.  | 395 € (2976,13 kn)

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- smještaj u kvalitetnim hotelima grupacije Ibis
- 2x noćenje/doručak u hotelu 2/3* u Njemačkoj
- 3x noćenje/doručak u hotelu 3* u Amsterdamu
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € (150,69 kn) popusta po osobi!