Nova godina: Krakow - 4 dana, SUPERIOR

Upoznajte čuveni kraljevski grad Krakow i baroknu Bratislavu
krakow-putovanje-nova-godina-v1

Vrijednost više - SUPERIOR smještaj:
Mogućnost doplate, ukupno 20 € (150,69 kn) po osobi, za smještaj u kvalitetnom hotelu 3/4*, u samom Krakowu u zoni javnog prijevoza.
 
1. DAN: ZAGREB
Polazak iz Zagreba u 21:00h s Glavnog kolodvora Zagreb (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska). Ugodna vožnja kroz kroz Sloveniju, Austriju i Češku prema Krakowu uz povremene pauze tijekom puta.

2. DAN: AUSCHWITZ - WIELICZKA - KRAKOW
Po dolasku u Poljsku, odlazak na fakultativni izlet do OSWIENCIMA i najvećeg koncentracijskog logora nacističke njemačke AUSCHWITZ-a. Obilazak muzeja i spomen područja uz pratnju lokalnog vodiča. Nakon Auschwitza, preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u WIELICZKU, jednu od najvećih turističkih atrakcija Poljske s preko milijun posjetitelja godišnje. Ovaj UNESCO zaštićeni rudnik soli s predivno ukrašenim i osvjetljenim podzemnim prostorijama od kojih su neke na dubini i od 150m uistinu će Vas očarati. Rudnik krije mnoge nevjerojatne prostore, od podzemnog jezera, do ogromne prostorije s kapelicom Sv. Kinge u kojoj se nalaze veliki lusteri napravljeni od soli koji daju poseban ugođaj. Odlazak u Krakow. Noćenje.

3. DAN : KRAKOW, DOČEK NOVE GODINE
Doručak. Razgledavanje kulturne prijestolnice Poljske koji je nekoć bio kraljevski grad: krećemo od brdašca WAVEL, gdje je smješten renesansni KRALJEVSKI DVORAC i KATEDRALA stara skoro tisuću godina, te KRALJEVSKA RIZNICA s mnogim neprocjenjivim dragocjenostima. Slobodno vrijeme. Razgled povijesne jezgre: CRKVA SV. FRANJE ASIŠKOG, JAGIELONSKO SVEUČILIŠTE, VRATA SV. FLORIJANA; tvrđava BARBAKAN. Dolazimo do poznatog glavnog trga Rynek Główny, najvećeg gradskog trga u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom BAZILIKOM DJEVICE MARIJE. Slobodno vrijeme za uživanje u katakombama na trgu Rynek Główny koje su danas većinom pretvorene u izrazito atmosferičan dio s brojnim restoranima, pivnicama i kavanama. Smještaj u hotel.

Slobodno vrijeme za pripremu za najluđu noć u godini. Prije dočeka preporučujemo posjet prekrasnom božićnom sajmu na trgu Rynek Główny, najvećem gradskom trgu u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom BAZILIKOM DJEVICE MARIJE. Tijekom prosinca ovaj trg ima čarobnu atmosferu uz mnoštvo aktivnosti, uličnih zabavljača, te različitih predstava i festivala na otvorenom; na mnogobrojnim štandovima možete kupiti sve tradicionalne božićne darove i slastice, te kušati različite specijalitete kao i neizostavno kuhano vino. 

Dočekajte Novu u nekom od restorana ili klubova s organiziranim dočekom ili s pratiteljem putovanja na otvorenom u fantastičnoj atmosferi na gradskim ulicama i trgovima uz svečani vatromet. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: KRAKOW - BRATISLAVA - ZAGREB
Kasni doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Zagrebu, uz zaustavljanje u glavnom gradu Slovačke - Bratislavi. U Bratislavi ćete naći sve: šarmantne građanske kuće, elegantne palače, malene trgove i romantične uske uličice. Grad izrazito opuštene atmosfere, glazbene tradicije, ukusne hrane i dobre kapljice. Odlično očuvana jezgra grada danas je pješačka zona u kojem se osjeća taj jedan opušteniji tempo života i neodoljiv šarm kojim ovaj mali grad obiluje. Razgled i šetnja gradom. Nastavak putovanja prema Zagrebu u popodnevim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda razgledavanja po danima ovisno o stanju na terenu i mogućnostima obilaska pojedinih znamenitosti.
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 95 € (715,78 kn)
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Opcionalne doplate i izleti: izlet u Auschwitz 25€, izlet autobusom agencije od/do rudnika soli Wieliczka 25€ + ulaznica na licu mjesta.

Mogućnost doplate za određena sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu:
  20€ (150,69 kn) po osobi.
- Sjedala iza drugih vrata:
  15€ (113,02 kn) po osobi.
- Na svakom autobusu postoje samo 4 ovakva sjedala pa ako ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije.

Informativne cijene ulaznica:
- Wawel kraljevski dvorac 18 zloty
- Katedrala sa Žigmundovim zvonom i muzejom 12 zloty
- Ulaznica rudnik soli Wieliczka: besplatno za djecu do 4.g., te 89-109 PLN ovisno o starosti putnika (osobe mlađe od 26.g. uz dokaz da je osoba student imaju nižu cijenu). Individualna ulaznica uključuje obilazak rudnika s lokalnim vodičem na engleskom jeziku, agencija će svakako nastojati na svim polascima nastojati rezervirati za našu grupu dediciranog lokalnog vodiča na Hrvatskom jeziku što se na licu mjesta plaća 10 PLN uz cijenu ulaznice.

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika:40. 
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.
Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.1469,23 kn
195 €
Termini i cijene: PRPCTRNGdKtp5
29.12.2023. - 01.01.2024.  | 195 € (1469,23 kn)

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 2x noćenje/doručak, hotel 3* u okolici Krakowa
  uz mogućnost doplate 20€ za kvalitetan hotel
  3/4* u samom Krakowu u zoni javnog prijevoza
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne izlete i doplate (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € (150,69 kn) popusta po osobi!