Krakow - 4 dana

Akcijska cijena s uključenim popustom do 300 kn po osobi!
krakow-putovanja

Vrijednost više:
Mogućnost doplate, ukupno 95 kn po osobi, za smještaj u kvalitetnom hotelu 3/4*, u samom Krakowu u zoni javnog prijevoza, s bogatim doručkom i odličnim ocjenama putnika.
 
1. DAN: ZAGREB
Polazak iz Zagreba u 21:00h s Autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja kroz kroz Sloveniju, Austriju i Češku prema Krakowu uz povremene pauze tijekom puta.

2. DAN: KRAKOW
Dolazak u Krakow u jutarnjim satima. Razgledavanje kulturne prijestolnice Poljske koji je nekoć bio kraljevski grad: krećemo od brdašca WAVEL, gdje je smješten renesansni KRALJEVSKI DVORAC i KATEDRALA stara skoro tisuću godina, te KRALJEVSKA RIZNICA s mnogim neprocjenjivim dragocjenostima. Slobodno vrijeme. Razgled povijesne jezgre: CRKVA SV. FRANJE ASIŠKOG, JAGIELONSKO SVEUČILIŠTE, VRATA SV. FLORIJANA; tvrđava BARBAKAN. Dolazimo do poznatog glavnog trga Rynek Główny, najvećeg gradskog trga u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom BAZILIKOM DJEVICE MARIJE. Slobodno vrijeme za uživanje u katakombama na trgu Rynek Główny koje su danas većinom pretvorene u izrazito atmosferičan dio s mnogobrojnim restoranima, pivnicama i kavanama. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo otkrivanje dijela grada koji je obilježen najvećim zločinom nad čovječanstvom u 20. st.; od Trga Heroja, gdje ćemo zastati i razmisliti o simbolici 70-ak željeznih stolica koje se nalaze na trgu do Schindlerove tvornice čiji je vlasnik Oscar Schindler spasio tisuće Židova od smrti. Za večeru predlažemo da isprobate tipične poljske specijalitete i pivo koje možda nije toliko poznato kao pivo susjeda Čeha, ali 1000 godina pivarstva je ipak tu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: KRAKOW - AUSCHWITZ - RUDNIK SOLI - KRAKOW
Doručak. Predlažemo odlazak na izlet do OSWIENCIMA i najvećeg koncentracijskog logora nacističke njemačke AUSCHWITZ-a. Obilazak muzeja i spomen područja na mjestu nekadašnjeg koncentracijskog logora. Povratak prema Krakowu i zajednički odlazak na fakultativni izlet u rudnik soli koji je više podzemno carstvo nego rudnik i jedna od najvećih turističkih atrakcija Poljske s preko milijun posjetitelja godišnje. Ovaj UNESCO zaštićen rudnik soli s predivno ukrašenim i osvjetljenim podzemnim prostorijama od kojih su neke na dubini i od 150m uistinu će Vas očarati. Uz pratnju lokalnog vodiča doživjet ćete ćete uistinu nevjerojatne prostorije od kojih jedna sadrži i čuvenu kapelu sv. Kinge u kojoj se nalaze ogromni lusteri napravljeni od soli koji tom prostoru daju uistinu magičan ugođaj. Povratak u Krakow. Noćenje.

4. DAN: KRAKOW – BRATISLAVA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Zagrebu, uz zaustavljanje u glavnom gradu Slovačke - Bratislavi. U Bratislavi ćete naći sve: šarmantne građanske kuće, elegantne palače, malene trgove i romantične uske uličice. Grad izrazito opuštene atmosfere, glazbene tradicije, ukusne hrane i dobre kapljice. Odlično očuvana jezgra grada danas je pješačka zona u kojem se osjeća taj jedan opušteniji tempo života i neodoljiv šarm kojim ovaj mali grad obiluje. Razgled i šetnja gradom. Nastavak putovanja prema Zagrebu u popodnevim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


Napomene:
- First Minute popust vrijedi samo za ograničeni broj mjesta, nakon popunjenja tih mjesta vrijedi redovna cijena!
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba doplata za 1/1 sobu iznosi: 490 kn
- Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda razgledavanja po danima ovisno o stanju na terenu i mogućnostima obilaska pojedinih znamenitosti.
- Opcionalne doplate i fakultativni program: izlet u Auschwitz 20€, izlet autobusom agencije od/do rudnika soli Wieliczka 10€ + ulaznica na licu mjesta.

Mogućnost doplate za sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu autobusa: 
100 kn po osobi (Na svakom autobusu postoje samo dva takva sjedala pa ako ste zainteresirani za to, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije)

Informativne cijene ulaznica:
- Wawel kraljevski dvorac 18 zloty
- Katedrala sa Žigmundovim zvonom i muzejom 12 zloty
- Ulaznica rudnik soli Wieliczka: besplatno za djecu do 4.g., te 69-89 PLN ovisno o starosti putnika (osobe mlađe od 26.g. uz dokaz da je osoba student imaju nižu cijenu). Individualna ulaznica uključuje obilazak rudnika s lokalnim vodičem na engleskom jeziku, agencija će svakako nastojati na svim polascima nastojati rezervirati za našu grupu dediciranog lokalnog vodiča na Hrvatskom jeziku što se na licu mjesta plaća 10 PLN uz cijenu ulaznice.

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika:40. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.1.370 kn
1.070 kn
Termini i cijene:
02.09. - 05.09.2021.  | 1.370 kn 1.070 kn
23.09. - 26.09.2021.  | 1.370 kn 1.070 kn
07.10. - 10.10.2021.  | 1.370 kn 1.070 kn
29.10. - 01.11.2021. Svi sveti  | 1.370 kn 1.070 kn
18.11. - 21.11.2021. Dan sjećanja  | 1.370 kn 1.070 kn

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 2x noćenje/doručak, hotel 3* u okolici Krakowa
  uz mogućnost doplate 95 kn za kvalitetan hotel
  3/4* u samom Krakowu u zoni javnog prijevoza
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju
- peronizaciju i kol. uslugu

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne izlete i doplate (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 100 kn popusta po osobi!