Pariz "Express", 6 dana / 3 noćenja

Doživite čuveni Pariz, jedan od najpoznatijih gradova svijeta
pariz-putovanje-v2

Vrijednost više: Mogućnost doplate 20€ ukupno po osobi za smještaj u hotelu u RER/Metro zoni javnog prijevoza Pariza!

Napomena: Ovaj aranžman uključuje 3 noćenja u hotelu i 2 noćne vožnje, ako želite putovanje bez noćne vožnje u odlasku, s dodatnim noćenjem po putu u Strasbourgu, kao i dodatnim posjetom Reimsu, preporučujemo: Pariz COMFORT: 6 dana / 4 noćenja, 365€


1. Dan: ZAGREB

Polazak autobusa u 18:00h s Glavnog kolodvora Zagreb (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska). Ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku prema Parizu uz redovite pauze i odmore tijekom puta.

2. Dan: PARIZ
Po dolasku u Pariz smještaj u hotel i slobodno vrijeme za odmor. Nakon odmora, odlazak u obilazak središta Pariza javnim prijevozom i pješice. Razgled započinjemo na mjestu gdje je nastao Pariz, otoku na rijeci Seini, ILE DE LA CITE na kojem se nalaze neke od najvažnijih znamenitosti Pariza, najpoznatija gotička katedrala NOTRE – DAME de Paris, kapela SAINTE CHAPELLE i CONCIERGERIE, stari gotički zamak i bivša zgrada suda i zatvor u kojem je tijekom revolucije bila zatvorena kraljica Marie Antoinette. Nastavak obilaska preko jednog od brojnih mostova koji povezuju lijevu obalu Seine do Latinske četvrti, obrazovne i intelektualne prijestolnice Pariza. Kraći obilazak i slobodno vrijeme za večeru u jednom od brojnih šarmantnih pariških restorana. Povratak u hotel javnim prijevozom, noćenje.

3. Dan: PARIZ
Doručak. Obilazak ostalih najvažnijih znamenitosti Pariza pješice i javnim prijevozom. Predlažemo obilazak jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja LOUVRE, nekadašnje kraljevske palače, ujedno i jedne od najznačajnijih znamenitosti Pariza u kojoj se uz tisuće neprocijenjivih eksponata nalazi i najpoznatija slika na svijetu, Mona Lisa. Nastavak razgleda grada; šećemo kroz vrtove i poznati park JARDIN DES TUILERIES do Opere GARNIER, palače u kojoj je rođen balet, nastavljamo do najvećeg trga u Parizu PLACE DE LA CONCORDE. Obilazimo najpoznatiji pariški most: PONT ALEXANDRE III i odlazimo do ARC DE TRIOMPHE, drugog najvećeg slavoluka na svijetu, visokog 50 metara, s panoramskim pogledom na avenije Pariza koje se ovdje spajaju u ogroman kružni tok. Nastavljamo preko najpoznatije pariške avenije CHAMPS ELYSEES, gdje se na 2 kilometra prostiru mnoge trgovine, restorani, slastičarnice, barovi i hoteli. Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. 

Nakon pauze nastavljamo s obilaskom do TRGA TROCADERO s brojnim muzejima, čuvenom fontanom i vodenim topovima, te najljepšim pogledom na EIFFELOV TORANJ, daleko najpoznatiji simbol Pariza. Kratkom šetnjom dolazimo do samog tornja, visokog 324m, s kojeg puca nezaboravan pogled na cijeli Pariz. U podnožju tornja se nalaze i MARSOVE POLJANE, prekrasan uređen park i omiljeno okupljalište Parižana.

Poslijepodne predlažemo plovidbu Seinom uz vođeni razgled grada s broda koji kreće u neposrednoj blizini Eifellovog tornja. Seina teče samim središtem grada, te je plovidba uistinu jedan od najboljih načina za doživjeti Pariz i njegove znamenitosti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan: PARIZ - VERSAILLES
Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet u VERSAILLES, monumentalni barokni dvorac iz doba Luja XIV. kojem se tada kao i danas, divio čitav svijet, a koji je zbog svoje grandioznosti jedna od najposjećenijih atrakcija Francuske i UNESCO zaštićeni dio svjetske baštine. Slobodno vrijeme za obilazak unutrašnjosti dvorca i inžinjerskog remek djela krajobrazne arhitekture, prekrasnog parka s impozantnim fontanama i brojnim skulpturama.

Poslijepodne povratak u Pariz i nastavak razgledavanja; prošetati ćemo do LUKSEMBURŠKIH VRTOVA i hrama francuskih junaka PANTHEONA, te nastaviti do AVENIJE SAINT GERMAIN koja obiluje kafićima gdje su se nekad susretali najznačajniji francuski umjetnici, putem ćemo obići mjesta gdje su snimani najpoznatiji filmovi i serije poput Emily u Parizu, Da Vinci kod i mnogi drugi.  Odlazak do najljepše boemske četvrti Pariza MONTMARTRE, gdje se rodio Cabaret show, od kultnog MOULIN ROUGA do najvišeg dijela grada s kojeg puca veličanstven panoramski pogled na grad. Obilazak čuvene bazilike SACRE COEUR prepoznatljive bijele boje i još jednog od simbola Pariza. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od mnogobrojnih taverni i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan: PARIZ (opcionalno Disneyland)
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan namjenjen uživanju u Parizu i posjetu najvećim znamenitostima i muzejima. Popnite se na Eiffelov toranj, razgledajte remek djela slikarstva u svjetski poznatom muzeju Orsay, prošećite čuvenom robnom kućom Lafayette ili se jednostavno sjednite uz čašu vina u jednom od brojnih francuskih bistroa i uživajte u atmosferi ovog nevjerojatnog grada. Navečer predlažemo plovidbu Seinom, kada ćete Pariz i njegove osvijetljene spomenike i mostove moći doživjeti u posebnom ugođaju te se na najljepši mogući način oprostiti od ovog uistinu veličanstvenog grada. Ukoliko želite cijeli dan provedite u DISNEYLANDU (individualno, pratitelj putovanja će na licu mjesta dati detaljne upute). Odlazak iz Pariza oko 22h. Ugodna noćna vožnja prema Njemačkoj uz redovite odmore tijekom puta.

6. Dan: NJEMAČKA/AUSTRIJA – ZAGREB
Povratak za Hrvatsku vožnjom kroz Njemačku i Austriju uz redovite odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima.


Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Tijekom razgledavanja grada koristi se javni prijevoz (Tramvaj/Bus/Metro/RER).
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 145 €
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Boravišna pristojba cca 5€ po osobi/noćenju
- Opcionalne doplate i izleti: izlet u dvorac Versailles 20€ + ulaznica

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu: 20€ po osobi
- Sjedala u drugom redu ili iza drugih vrata: 20€ po osobi

Napomena: za sjedala po izboru je velik interes i brzo se rasprodaju. Ukoliko ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon nje.

Informativne cijene ulaznica i doplata:
- plovidba brodom po Seini 20€
- Slavoluk pobjede 13€
- Ulaznica Versailles 32€ (građani EU do 26g. besplatno)
- Louvre 22€ (građani EU do 26g. besplatno)
- D’Orsay 13-16€  (građani EU do 26g. besplatno)
- Eiffelov toranj 11,30€-28,30€ ovisno o tome do kojeg kata se ide, liftom ili stepenicama. Djeca do 4g. besplatno, mladi do 24 godine 50% popusta

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. 
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 21 dan prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.Cijena po osobi
335 €
Termini i cijene:
16.07. - 21.07.2024.  | 365 €
31.07. - 05.08.2024. Dan pobjede  | 335 €
13.08. - 18.08.2024. Velika Gospa  | 335 €
27.08. - 01.09.2024.  | 335 €
17.09. - 22.09.2024.  | 335 €
08.10. - 13.10.2024.  | 335 €
29.10. - 03.11.2024. Svi sveti  | 335 €
13.11. - 18.11.2024. Dan sjećanja  | 335 €

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 3x noćenje/doručak u okolici Pariza u kvalitetnom
  hotelu 2/3* uz mogućnost doplate 20€
  za hotel u zoni javnog prijevoza RER/Metro
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € popusta po osobi!