Pariz "Deluxe", 6 dana / 5 noćenja

Doživite čuveni Pariz uz najbogatiji program putovanja na tržištu
pariz-deluxe-putovanje-v2

Vrijednost više:
Mogućnost doplate 20€ (150,69 kn) ukupno po osobi za smještaj u hotelu u RER/Metro zoni javnog prijevoza Pariza!


1. Dan: ZAGREB - HALLSTATT - SALZBURG

Polazak autobusa u 04:00h s Glavnog kolodvora Zagreb (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska). Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Austriju. Dolazak u HALLSTATT, jedno od najljepših mjesta austrijskih jezera i jedno od najslikovitijih mjesta Europe (pogledajte sliku), smješten uz samo jezero okruženo austrijskim Alpama, uistinu zauvijek ostaje u sjećanju. Šetnja Hallstattom, razgled mjesta s voditeljem putovanja i kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja. Dolazak u SALZBURG, nadaleko poznat po impresivnoj baroknoj arhitekturi. Grad Mozarta i originalnih Mozartovih kugli. Grad koji odiše toplinom i umjetnošću s razlogom nazvan pozornicom svijeta. Šetnja i razgled glavnih znamenitosti: REZIDENCIJA - najveća i najluksuznija palača u Salzburgu, dom salzburških nadbiskupa; RESIDENZ PLATZ s drugom najvećom baroknom fontanom izvan Italije; KATEDRALA sv. Ruperta. Opatija svetog Petra osnovana u 8. stoljeću; MOZART RODNA KUĆA; DVORAC MIRABELL iz 17.stoljeća, u kojem se nalazi najljepši prostor za obred vjenčanja u ovom dijelu Europe, a do kojeg vode „Anđeoske stube“ u čijim se vrtovima snimao film „Moje pjesme, moji snovi“. Slobodno vrijeme za uživanje u Salzburgu. Nastavak putovanja kroz Njemačku uz redovite odmore i pauze tijekom puta. Smještaj u hotel na širem području oko Strasbourga. Noćenje.

2. Dan: REIMS - PARIZ
Doručak. Odjava iz hotela. Na putu prema Parizu prolazimo kroz Champagne, jednu od najpoznatijih vinskih regija svijeta. Posjet REIMSU, glavnom gradu regije Champagne koji ostavlja bez daha svojom čuvenom katedralom Notre Dame, arhitektonskim remek djelom kojeg mnogi smatraju najljepšom gotičkom crkvom na svijetu. Obilazak gradskog središta i kraće slobodno vrijeme. Preporučamo da kušate čašu pravog šampanjca koji potječe upravo iz ove regije, a sve ostalo na svijetu su pjenušci. Nastavak puta prema Parizu.

Po dolasku u PARIZ smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u obilazak središta Pariza javnim prijevozom i pješice. Razgled započinjemo na mjestu gdje je nastao Pariz, otoku na rijeci Seini, ILE DE LA CITE na kojem se nalaze neke od najvažnijih znamenitosti Pariza, najpoznatija gotička katedrala NOTRE – DAME de Paris, kapela SAINTE CHAPELLE i CONCIERGERIE, stari gotički zamak i bivša zgrada suda i zatvor u kojem je tijekom revolucije bila zatvorena kraljica Marie Antoinette. Nastavak obilaska preko jednog od brojnih mostova koji povezuju lijevu obalu Seine do Latinske četvrti, obrazovne i intelektualne prijestolnice Pariza. Kraći obilazak i slobodno vrijeme za večeru u jednom od brojnih šarmantnih pariških restorana. Povratak u hotel javnim prijevozom, noćenje.

3. Dan: PARIZ
Doručak. Obilazak ostalih najvažnijih znamenitosti Pariza pješice i javnim prijevozom. Predlažemo obilazak jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja LOUVRE, nekadašnje kraljevske palače, ujedno i jedne od najznačajnijih znamenitosti Pariza u kojoj se uz tisuće neprocijenjivih eksponata nalazi i najpoznatija slika na svijetu, Mona Lisa. Nastavak razgleda grada; šećemo kroz vrtove i poznati park JARDIN DES TUILERIES do Opere GARNIER, palače u kojoj je rođen balet, nastavljamo do najvećeg trga u Parizu PLACE DE LA CONCORDE. Obilazimo najpoznatiji pariški most: PONT ALEXANDRE III i odlazimo do ARC DE TRIOMPHE, drugog najvećeg slavoluka na svijetu, visokog 50 metara, s panoramskim pogledom na avenije Pariza koje se ovdje spajaju u ogroman kružni tok. Nastavljamo preko najpoznatije pariške avenije CHAMPS ELYSEES, gdje se na 2 kilometra prostiru mnoge trgovine, restorani, slastičarnice, barovi i hoteli. Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. 

Nakon pauze nastavljamo s obilaskom do TRGA TROCADERO s brojnim muzejima, čuvenom fontanom i vodenim topovima, te najljepšim pogledom na EIFFELOV TORANJ, daleko najpoznatiji simbol Pariza. Kratkom šetnjom dolazimo do samog tornja, visokog 324m, s kojeg puca nezaboravan pogled na cijeli Pariz. U podnožju tornja se nalaze i MARSOVE POLJANE, prekrasan uređen park i omiljeno okupljalište Parižana.

Poslijepodne predlažemo plovidbu Seinom uz vođeni razgled grada s broda koji kreće u neposrednoj blizini Eifellovog tornja. Seina teče samim središtem grada, te je plovidba uistinu jedan od najboljih načina za doživjeti Pariz i njegove znamenitosti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan: PARIZ
Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet u VERSAILLES, monumentalni barokni dvorac iz doba Luja XIV. kojem se tada kao i danas, divio čitav svijet, a koji je zbog svoje grandioznosti jedna od najposjećenijih atrakcija Francuske i UNESCO zaštićeni dio svjetske baštine. Slobodno vrijeme za obilazak unutrašnjosti dvorca i inžinjerskog remek djela krajobrazne arhitekture, prekrasnog parka s impozantnim fontanama i brojnim skulpturama.

Poslijepodne povratak u Pariz i nastavak razgledavanja; prošetati ćemo do LUKSEMBURŠKIH VRTOVA i hrama francuskih junaka PANTHEONA, te nastaviti do AVENIJE SAINT GERMAIN koja obiluje kafićima gdje su se nekad susretali najznačajniji francuski umjetnici, putem ćemo obići mjesta gdje su snimani najpoznatiji filmovi i serije poput Emily u Parizu, Da Vinci kod i mnogi drugi.  Odlazak do najljepše boemske četvrti Pariza MONTMARTRE, gdje se rodio Cabaret show, od kultnog MOULIN ROUGA do najvišeg dijela grada s kojeg puca veličanstven panoramski pogled na grad. Obilazak čuvene bazilike SACRE COEUR prepoznatljive bijele boje i još jednog od simbola Pariza. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od mnogobrojnih taverni i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan: PARIZ (opcionalno Disneyland)
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan namjenjen uživanju u Parizu i posjetu najvećim znamenitostima i muzejima. Popnite se na Eiffelov toranj, razgledajte remek djela slikarstva u svjetski poznatom muzeju D'Orsay, prošećite čuvenom robnom kućom Lafayette ili se jednostavno sjednite uz čašu vina u jednom od brojnih francuskih bistroa i uživajte u atmosferi ovog nevjerojatnog grada. Ukoliko želite, provedite dan u DISNEYLANDU (individualno, pratitelj putovanja će na licu mjesta dati detaljne upute). Odlazak iz Pariza u poslijepodnevnim satima. Ugodna vožnja uz redovite odmore i pauze tijekom puta. Smještaj u hotel u okolici Strasbourga. Noćenje.

6. Dan: STRASBOURG - ZAGREB
Doručak, odjava iz hotela i odlazak do povijesne jezgre STRASBOURGA, izuzetno slikovitog gradića čije je čitavo središte UNESCO proglasio zaštićenom svjetskom baštinom. Obilazak najvećih znamenitosti: četvrt MALA FRANCUSKA s brojnim kanalima, mlinicama i mostovima uz koje se nalaze brojne povijesne kuće tradicionalne arhitekture, remek djelo obrambene arhitekture, brana VAUBAN iz 17. stoljeća i brojni restorani i trgovine u romantičnom okruženju. Nastavak šetnje do trga posvećenog Johanu Gutenbergu, tvorcu tiskarskog stroja. Odlazak do nekad najviše katedrale na svijetu, gotičke ljepotice NOTRE - DAME DE STRASBOURG, koja je povezana s brojnim zanimljivim legendama i simbol je najstarije francuske vinske regije Alzace. Katedralni trg prepun je restorana i terasa na kojem možete uživati u pogledu na katedralu, raskošnu baroknu palaču ROHAN i i najstariju očuvanu kuću u Strasbourgu KAMMERZELL ili probati jednan od lokalnih specijaliteta, alzašku pizzu, Tartte flambe. Kraće slobodno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u noćnim satima.


Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Tijekom razgledavanja grada koristi se javni prijevoz (Tramvaj/Bus/Metro/RER).
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 235€ (1770,61 kn)
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Boravišna pristojba cca 2€ po osobi/noćenju
- Opcionalne doplate i izleti: izlet u dvorac Versailles 20€ + ulaznica

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu:
  20€ (150,69 kn) po osobi.
- Sjedala iza drugih vrata:
  15€ (113,02 kn) po osobi.
- Na svakom autobusu postoje samo 4 ovakva sjedala pa ako ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije.

Informativne cijene ulaznica i doplata:
- plovidba brodom po Seini 20€
- Slavoluk pobjede 13€
- Ulaznica Versailles 21,50€ (građani EU do 26g. besplatno)
- Louvre 17€ (građani EU do 26g. besplatno)
- D’Orsay 13-16€  (građani EU do 26g. besplatno)
- Eiffelov toranj 11,30€-28,30€ ovisno o tome do kojeg kata se ide, liftom ili stepenicama. Djeca do 4g. besplatno, mladi do 24 godine 50% popusta

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. 
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.
Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.3202,16 kn
425 €
Termini i cijene:
20.02. - 25.02.2024.  | 425 €
26.03. - 31.03.2024. Uskrs  | 425 €
02.04. - 07.04.2024.  | 425 €
16.04. - 21.04.2024.  | 425 €
30.04. - 05.05.2024. Praznik rada  | 425 €
14.05. - 19.05.2024.  | 425 €
28.05. - 02.06.2024. Dan državnosti  | 425 €
11.06. - 16.06.2024.  | 425 €
25.06. - 30.06.2024.  | 425 €
16.07. - 21.07.2024.  | 425 €
31.07. - 05.08.2024. Dan pobjede  | 425 €

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 3x noćenje/doručak u okolici Pariza u kvalitetnom
  hotelu 2/3* uz mogućnost doplate 20€ (150,69kn)
  za hotel u zoni javnog prijevoza RER/Metro
- 2x noćenje/doručak u okolici Strasbourga
  u kvalitetnom hotelu 2/3*
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne izlete i doplate (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € (150,69 kn) popusta po osobi!