Istanbul "Comfort" - 6 dana / 4 noćenja

Doživite čuveni Istanbul i neke od najstarijih gradova Europe
putovanje-istanbul-autobusom-6-dana

Vrijednost više: 
Mogućnost doplate, ukupno 20€ po osobi, za smještaj u hotelu 3/4* s odličnom pozicijom u povijesnom središtu Istanbula, cca 10-15 min. od najvećih znamenitosti!

Napomena: Ovaj aranžman uključuje 4 noćenja u hotelu i noćnu vožnju u povratku, ako želite kvalitetniji aranžman bez noćnih vožnji, sa 5 noćenja u hotelima, te dodatnim obilascima, preporučujemo:
Istanbul DELUXE: 6 dana / 5 noćenja, 299 €


1. Dan: ZAGREB - SOFIJA

Polazak autobusa iz Zagreba u 02:00h s Glavnog kolodvora (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska), te iz Slavonskog Broda u 04:00h s benzinske postaje Tifon (obvezna najava). Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz redovite odmore i zaustavljanja tijekom puta. Po dolasku idemo u obilazak.

Sofija kao glavni grad Bugarske i jedan od najstarijih gradova Europe s bogatom poviješću od preko 7000 godina, oduševljava velikim brojem povijesnih znamenitosti, šarmantnim popločenim šetalištima, živim noćnim životom i odličnim opcijama za povoljan shopping. Obilazak glavnih gradskih znamenitosti: čuvena katedrala Aleksandra Nevskog sa svojom zlatnom kupolom - jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu i najpoznatija znamenitost Bugarske, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga – glavni gradski trg, crkva Svete Sofije – druga najstarija crkva u Sofiji iz 6 st., Predsjednička palača, Rotunda Svetog Juraja, ruska crkva Svetog Nikolaja, Narodno kazalište, crkva Svete Petke Samardžijske, te Banya Bashi đamija – jedina preostala aktivna đamija u Sofiji, poznata po svojoj 15 metarskoj kupoli, koju je dizajnirao najveći arhitekt Otomanskog carstva, Mimar Sinan. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. Dan: ISTANBUL
Doručak. Nastavak putovanja. Po dolasku u Istanbul smještaj u hotel i kraći odmor nakon kojeg idemo u obilazak samog „srca modernog Istanbula“.

Beyoğlu četvrt kao najživlji dio Istanbula, s mnogim restoranima, suvenirnicama, antikvarijatima i barovima iz kojih dopire miris neizostavne nargile je odlično mjesto za početni doživljaj ovog nevjerojatnog grada. Posjetit ćemo glavni gradski trg Taksim i prošetati se glavnom shopping ulicom Istiklal Caddesi, „žilom kucavicom“ Istanbula, s pitoresknim starinskim tramvajima i internacionalnim shopping lancima smještenim unutar zgrada iz 19 st.

Obilazak nastavljamo do neizostavnog Galata tornja, jedne od najprepoznatljivijih znamenitosti Istanbula, srednjovjekovnog kamenog tornja koji dominira Istanbulom s čijeg vrha se pruža nezaboravan pogled na cijeli grad. Navečer preporučamo odlazak u tipični turski restoran gdje uz tursku kuhinju koju svakako morate probati možete uživati i u tradicionalnom show programu s trbušnim pleasčicama. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan: ISTANBUL
Doručak. Istanbul je prepun povijesnim znamenitostima i teško je izdvojiti najveće, međutim stari grad tj. Sultanahmet zaslužuje posebnu pažnju. Preporučujemo fakultativni izlet: "ČUDESNI ISTANBUL" i obilazak najvećih znamenitosti Sultanahmenta i Istanbula uz stručno vođenje lokalnog vodiča, pratnju našeg voditelja putovanja i uključene slušalice kako biste ove uistinu posebne znamenitosti doživjeli na najbolji mogući način: SULEJMANIJA koja svojom idealnom pozicijom u središtu grada dominira gradskom panoramom i uz Plavu Džamiju svakako je jedna od najljepših džamija na svijetu, te jedno od najvećih remek djela čuvenog arhitekta Sinana. Upoznajte GRAND BAZAAR, jednu od najvećih znamenitosti Istanbula - najpoznatiju zatvorenu tržnicu na svijetu, kako kroz povijest, tako i danas. Obiđite čuveni Grand Bazaar s lokalnim vodičem, prošećite tzv. "Zlatnom Ulicom", najdužom i najpopularnijom od 61 ulice koje čine Grand Bazaar koji se prostire na zapanjujućih 37.000 m2 i obuhvaća 4000 trgovina u kojima kažu da možete pronaći sve "od igle do lokomotive". DŽAMIJA SULTANA AHMETA tj. PLAVA DŽAMIJA, spektakularna džamija izgrađena s ciljem da nadmaši ljepotu susjedne Aye Sofye, po mnogima je sa svojih 6 minareta najljepša džamija na svijetu. Uz Plavu Džamiju obići ćemo i HIPODROM, nekadašnji centar bizantskog javnog života i mjesto održavanja antičkih igara i utrka. AYA SOFYA, nekoć najveća crkva Bizantskog carstva, pretvorena u džamiju u 15.st., do nedavno svjetski poznati UNESCO zaštićeni muzej kojeg mnogi smatraju jednim od simbola Istanbula zbog nenadmašivog povijesnog značaja, te iznimne ljepote i arhitektonske forme. TOPKAPI PALAČA i MUZEJ, glavna rezidencija sultana, nekad administrativno i kulturno središte Otomanskog carstva, danas čuva jedinstvene relikvije muslimanskog svijeta i jedna je od glavnih atrakcija Istanbula zbog jedinstvenog uvida u to kako je izgledalo Otomansko carstvo.

Poslijepodne preporučujemo krstarenje Bosporom. Idealan način za doživjeti neke od najvećih znamenitosti Istanbula, većina kojih se najbolje može doživjeti upravo s vode, od neizostavnih džamija, do veličanstvenih tvrđava i palača koje najbolje svjedoče veličini Otomanskog carstva.

Slobodna večer u Istanbulu za shopping, odmor u hotelu ili šetnju gradom uz večeru u nekom od velikog broja izuzetno atmosferičnih restorana. Noćenje.

4. Dan: ISTANBUL
Doručak. Obilazak ostatka najvećih gradskih znamenitosti javnim prijevozom i pješice: Od hotela ćemo prošetati prema „Zlatnom Rogu", morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula, a tijekom šetnje ćemo upoznati jednu od najinteresantnijih gradskih četvrti s mnoštvom uličica prepunih trgovinama, tipičnim prodavaonicama turskih slatkiša, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, a što će nam omogućiti da upoznamo istinski Istanbul. Prošetati ćemo do Yeni Cami, tj. Nove Džamije koja potiče iz 17.st., ikonične građevine koja je sastavni dio vizure starog dijela grada. Obilazak Egipatske tržnice tj. Misir Čaršije, poznate tržnice začina, koja u novije vrijeme ima i sve širu ponudu čajeva, tekstila, suvenira i svega ostalog. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom zaista posebnom bazaru, koji odiše čudesnim rasponom mirisa, boja i okusa. Nakon Egipatske tržnice odlazimo do Galata mosta, popularnog mosta koji spaja stari i novi dio grada s kojeg stanovnici Istanbula pecaju i time privlače mnoštvo galeba koji su dio cjelokupnog ugođaja i zajedno sa znamenitostima starog grada u pozadini upotpunjuju sliku Istanbula.

Nakon obilaska, slobodno vrijeme, cca 2-3 sata, za šetnju i uživanje u ovom izuzetno živom dijelu grada, dodatni shopping, posjet nekom od muzeja ili ručak. 

Kako je Istanbul jedini grad na svijetu koji se prostire na dva kontinenta, preporučujemo odlazak s voditeljem putovanja na izlet u Aziju i panoramski obilazak Istanbula. Za Istanbul se kaže da je europska strana usmjerena na turiste, dok se život odvija upravo na azijskoj strani i najbolji način za upoznati obje je panoramskim obilaskom autobusom agencije. Prevezite se preko monumentalnog Bosporskog mosta koji je u trenutku dovršetka bio najveći most kako u cijeloj Europi, tako i Aziji. Doživite predivni pogled na Istanbul s najpoznatijeg vidikovca u gradu s kojeg puca pogled na oba kontinenta, upoznajte jednu od Top10 znamenitosti Istanbula, čudesnu Çamlıca Džamiju – najveću Džamiju u cijeloj Turskoj koja uistinu ostavlja bez daha, prošećite s voditeljem puta Üsküdarom - živopisnom četvrti koja je najbolje mjesto za doživjeti Azijsku stranu koja odiše životom. Prošećite popularnom šetnicom - jedinim mjestom u Istanbulu gdje je moguće prošetati uz Bospor. Izbliza upoznajte Mihrimah Džamiju, te nikako ne propustite slikati se ispred svjetski poznate Kiz Kulesi - Djevojačke kule, toliko popularne da se kaže: "nisi bio u Istanbulu ako nemaš sliku s Djevojačkom kulom". Slobodno vrijeme. Preporučujemo da posjetite Filizler, jedan od najpoznatijih restorana u Istanbulu s povoljnim cijenama i predivnim pogledom na Djevojačku kulu, te mjesto na kojem se Bospor spaja s Mramornim morem. U hotel se možete vratiti autobusom agencije ili ukoliko želite, kratkom plovidbom preko Istanbulskog kanala, koristeći gradski trajekt koji je znamenitost sama po sebi i također jedno od iskustava koje ne treba propustiti dok ste u Istanbulu. 

Završetak programa u ranim večernjim satima, te slobodno vrijeme. Noćenje.


5. Dan: ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela i slobodan dan za uživanje u Istanbulu.

Iskoristite slobodan dan za šetnju uz Bospor, odlazak u posjet nekom od muzeja ili last minute shopping na nekom od bazara. Onima koji žele iskusiti nešto drukčije, a istovremeno doživjeti i neizostavni dio turske kulture, predlažemo posjet hamamu odnosno tradicionalnoj turskoj kupelji što će Vam okrijepiti i dušu i tijelo.

Polazak iz Istanbula u kasnim večernjim satima oko 22 sata. Ugodna vožnja kroz Tursku i Bugarsku uz redovite odmore i pauze tijekom puta.

6. Dan: BUGARSKA/SRBIJA - ZAGREB
Povratak za Hrvatsku ugodnom vožnjom kroz Bugarsku i Srbiju uz redovite odmore i zaustavljanja tijekom puta. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Polazak iz Slavonskog Broda potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- Tijekom razgledavanja grada koristi se javni prijevoz
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 120 €
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Opcionalne doplate i izleti: krstarenje Bosporom i vođeni razgled grada s broda 25€, izlet u Aziju 30€, izlet "Čudesni Istanbul" (Sulejmanija, Grand Bazaar, Plava Džamija, Hipodrom, Aya Sofya i Topkapi palača s ulaskom u prvo dvorište tj. Hagia Irene): 40€ s uključenim audio slušalicama, vođenje lokalnog vodiča i pratnju našeg voditelja putovanja. 
- Putnici koji žele imati će slobodno vrijeme za opcionalni dodatni posjet Haremu u Topkapi palači, obilazak muzeja i šetnju kroz dodatna tri dvorišta uz doplatu za ulaznicu 280 turskih lira (200 lira bez Harema)

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu: 20€ po osobi
- Sjedala u drugom redu ili iza drugih vrata: 20€ po osobi

Napomena: za sjedala po izboru je velik interes i brzo se rasprodaju. Ukoliko ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon nje.

VAŽNO: granične i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Svi putnici koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Bez valjanog osiguranja putnicima će biti odbijen ulazak u zemlju. Svakako preporučujemo uplatu paketa putnog osiguranja (26 € po osobi), pri uplati samog aranžmana, a s uključenim osiguranjem od otkaza, nesretnog slučaja i putnim zdravstvenim osiguranjem.

Svi putnici prije uplate putovanja dužni su samostalno provjeriti i osigurati da posjeduju valjane putne isprave s dovoljno dugim rokom trajanja. U slučaju da im agencija ne posreduje pri ugovaranju putnog osiguranja putnici su dužni uplatiti si putno zdravstveno osiguranje kako bi osigurali da imaju nužno potrebne isprave za ulazak u Tursku. Putnici koji nemaju valjane putne isprave i ugovoreno zdravstveno osiguranje prije početka putovanja, neće moći započeti putovanje i/ili uću u Tursku, za što agencija nije odgovorna.

Ostalo:
Minimalan broj prijavljenih putnika:40.
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 21 dan prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.Cijena po osobi
270 €
Termini i cijene:
 
16.07. - 21.07.2024.  | 310 €
31.07. - 05.08.2024. Dan pobjede  | 285 €
13.08. - 18.08.2024. Velika Gospa  | 285 €
27.08. - 01.09.2024.  | 270 € Sniženo!
17.09. - 22.09.2024.  | 285 €
08.10. - 13.10.2024.  | 285 €
29.10. - 03.11.2024. Svi sveti  | 285 €
13.11. - 18.11.2024. Dan sjećanja  | 285 €

Cijena uključuje: - prijevoz autobusom visoke turističke klase
- 3x noćenje/doručak u hotelu 3* u okolici Istanbula
  uz mogućnost doplate 20€ za hotel 3/4*
  s odličnom pozicijom u povijesnom središtu grada
- 1x noćenje/doručak u Sofiji u kvalitetnom hotelu 3/4*
  s odličnom pozicijom u zoni javnog prijevoza
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € popusta po osobi!