Campanija: Napulj, Amalfi i Capri - 5 dana

Doživite spektakularnu Campaniju, po mnogima najljepšu regiju svijeta
putovanje-napulj-amalfi-capri
 
1. DAN: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA - CIVITA DI BAGNOREGIO
Polazak autobusa iz Zagreba u 03:00h s Glavnog kolodvora (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska), u 03:45 sati iz Karlovca (Petrol benz. postaja kod naplatnih kućica - obvezna najava), te u 05:30 sati iz Rijeke s odmorišta Vrata Jadrana (obvezna najava). Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju s povremenim pauzama.

Stižemo u CIVITA DI BAGNOREGIO. Jedan od najspektakularnijih gradića Europe, pozicioniran na strimim stijenama, visoko iznad okolnog terena s panoramskim pogledom na cijelu okolnu regiju. Ovaj pitoreskni gradić zauvijek ostaje u sjećanju kao jedno od jedinstvenih mjesta na svijetu koje svakako treba posjetiti (pogledajte sliku). Šetnja preko pješačkog mosta koji spaja grad s okolicom, razgled središta. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Napulju. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: NAPULJ I POMPEJI
Doručak. Odlazimo u obilazak glavog grada Campanije i trećeg najvećeg grada Italije, NAPULJA, poznatog kao muzej na otvorenom zbog velikog broja znamenitosti i povijesnih spomenika. Središte Napulja zaštićeno je od strane UNESCO-a kao dio svjetske kulturne baštine. Obilazak najvećih gradskih znamenitosti uz pratitelja: Castel Nuovo, Teatro San Carlo, Galleria Umberto I., Piazza del Plebiscito, Palazzo Reale. Slobodno vrijeme. Kako iz Napulja potiče i najpoznatije jelo na svijetu - pizza, preporučamo odlazak na originalnu napuljsku verziju, jer moglo bi se reći da tko nije probao pizzu u Napulju nije jeo pravu pizzu! Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u POMPEJE, antički grad koji je na zapanjujući način preko noći nestao u razornoj erupciji vulkana Vezuv i 1600 godina proveo zatrpan pod naslagama pepela. Danas jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta svijeta koje pruža neprocjenjiv uvid u svakodnevni život, kulturu i običaje žitelja rimskog carstva. Ovo bogato nalazište imate priliku razgledati uz pratnju lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: CAPRI
Doručak. Odlazak do središta Napulja od kuda preporučujemo fakultativni izlet brodom na CAPRI, svjetski poznat otok za koji kažu da zrači tolikom ljepotom i rafiniranim hedonizmom da šarmira čak i one najbogatije, od rimskih vladara tijekom povijesti, preko ruskih mega-bogataša, do holivudskih zvijezda. Po dolasku na Capri uspinjačom ćemo se popeti do glavnog mjestašca na otoku. Obilazak najznačajnijih znamenitosti: glavni trg Piazzetta s prekasnim pogledom i mnogobrojnim kafićima, crkva Chiesa di Santo Stefano, via Camerelle, park Giardini di Augusto, samostan Certosa di San Giacomo, itd. Slobodno vrijeme. Prošećite do Punta Tragara (cca 15-20 min.), poznate točke na otoku od kuda puca dramatičan pogled na litice Caprija i čuvene Faraglioni stijene koje izviru iz samog mora. Preporučujemo odlazak javnim prijevozom do drugog mjestašca na otoku, Anacaprija, te da se žičarom popnete do vidikovca Monte Solaro na vrhu planine i s prekrasnim pogledom. Povratak u Napulj brodom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: SORRENTO, AMALFI OBALA
Doručak. Odlazak autobusom agencije do gradića SORRENTO koji se nalazi na relativno malom poluotoku čija je južna strana poznata kao COSTA AMALFITANA, obalno područje od nekih 50 kilometara koje uistinu ostavlja bez daha svojim azurno plavim morem i strmim liticama na kojima su dramatično izgrađeni neki od najljepših gradića na svijetu. Cijelu obalu je UNESCO zaštitio kao dio zaštićene svjetske baštine upravo zbog njezine jedinstvene prirodne ljepote i arhitekture mjesta izgrađenih na stjenovitim liticama. Preporučujemo izlet brodom iz Sorrenta i panoramsko krstarenje uz Amalfi obalu, uz posjet čuvenim gradićima POSITANO i AMALFI, najposjećenijim i najpopularnijim mjestima na obali. U Positanu ćemo imati dva sata slobodno za šetnju, kupnju suvenira, pravu talijansku kavu, a tijekom toplih mjeseci i kupanje na jednoj od najljepših plaža Italije s vulkanskim crnim pijeskom i spektakularnim Positanom u pozadini. Nakon Positana, brodom odlazimo do mjesta AMALFI, gradića po kojem je cijela obala dobila ime, te kojemu ljepotom konkurira jedino susjedni Positano. Za koji god gradić odlučite da je Vama ljepši, nema dvojbe da su jedan i drugi uistinu pravi biseri Mediterana, kao i cijelog svijeta te vjerujemo da će Vam zauvijek ostati u sjećanju kao jedna od najljepših mjesta koja ste posjetili. Obilazak Amalfija s voditeljem putovanja i slobodno vrijeme za ručak ili uživanje u limoncellu, svjetski poznatom likeru od limuna koji svakako morate kušati prilikom posjeta Amalfi obali. U kasnim poslijepodnevnim satima vraćamo se do Sorrenta, izuzetno pitoresknog gradića s mnoštvom trgovina, suvenirnica, kafića i restorana. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5. DAN: MONTEPULCIANO - RIJEKA, ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i ugodna vožnja kroz Italiju uz redovne odmore i pauze tijekom puta. Dolazimo do jednog od najpoznatijih mjesta južne Toskane, MONTEPULCIANA (pogledajte sliku). Renesansni srednjovjekovni gradić izgrađen na brdu okružen vinogradima Toskane idealno je mjesto za napraviti pauzu od putovanja. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Santa Maria Assunta, Duomo, Santa Maria delle Grazie, Palazzo Comunale, Palazzo Tarugi, itd. Slobodno vrijeme za uživanje u mjestu kojeg smatraju jednim od regionalnih središta gastronomije. Nastavak putovanja. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima, te u Zagreb u noćnim satima.


Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Polazak iz Karlovca i Rijeke potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 180 € (1356,21 kn)
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Boravišna pristojba cca 2€ po osobi/noćenju
- Opcionalne doplate i izleti: izlet u Pompeje uz vođeni obilazak s lokalnim vodičem 25€ + ulaznica, izlet brodom na Capri 60€ s uključenim povratnim kartama za brod Napulj–Capri–Napulj, krstarenje brodom po Amalfi obali 35€.

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu:
  20€ (150,69 kn) po osobi.
- Sjedala iza drugih vrata:
  15€ (113,02 kn) po osobi.
- Na svakom autobusu postoje samo 4 ovakva sjedala pa ako ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije.

Informativne cijene ulaznica i doplata:
- javni prijevoz na Capriju (Uspinjača 2€ osoba/smjer, minibus cca 2€ osoba/smjer)
- Ravello: Villa Rufolo 5-7€ po osobi ovisno o starosti. 
- Civita di Bagnoregio: 4€ lokalni minibus; Ulaznica: 3€ radnim danima, 5€ subotom, nedjeljom i blagdanima 
- Pompeji ulaznica: 18€ odrasli, 2€ mladi od 18-25 godina starosti, za djecu do 18. godina starosti besplatno. 

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. 
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.
Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.2448,71 kn
325 €
Termini i cijene:
21.02. - 25.02.2024.  | 325 €
28.03. - 01.04.2024. Uskrs  | 325 €
03.04. - 07.04.2024.  | 325 €
17.04. - 21.04.2024.  | 325 €
01.05. - 05.05.2024. Praznik rada  | 325 €
15.05. - 19.05.2024.  | 325 €
29.05. - 02.06.2024. Dan državnosti  | 325 €
12.06. - 16.06.2024.  | 325 €
26.06. - 30.06.2024.  | 325 €
17.07. - 21.07.2024.  | 325 €
01.08. - 05.08.2024. Dan pobjede  | 325 €

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 4x noćenje i doručak, hotel 3/4* u okolici Napulja
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € (150,69 kn) popusta po osobi!