Sarajevo i Mostar - 3 dana

Uz šarmantno Sarajevo doživite i najljepša mjesta regije
sarajevo-mostar-putovanje-2023

Vrijednost više:
Preporučujemo doplatu ukupno 20€ po osobi, za smještaj u nekom od poznatih sarajevskih hotela 4*, kao što je legendarni Hotel Holiday 4* ili sl., što će Vam uvelike pridonijeti samom iskustvu putovanja.
 
1. DAN: ZAGREB - SARAJEVO
Polazak autobusa iz Zagreba u 05:00h s Glavnog kolodvora (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska), te iz Slavonskog Broda u 07:00h s benzinske postaje Tifon (obvezna najava). Ugodna vožnja kroz Bosnu i Hercegovinu uz redovite odmore tijekom puta.

Po dolasku u Sarajevo obilazak najvećih gradskih znamenitosti: Šeher-Ćehajina ćuprija, Inat kuća – legendarna kuća s jednom od najboljih priča Balkana, Gradska vijećnica, te svjetski poznata Baščaršija. Baščaršija je stari dio Sarajeva prepun trgovina, štandova, kafića, restorana, povijesti i spomenika te je svakako jedan od najzanimljivijih dijelova Balkana. Ovaj dio Sarajeva idealan je za šetnju, popiti pravu tursku/bosansku kavu i poznat kao mjesto gdje se po mnogima mogu pojesti najbolji ćevapi na svijetu.

Obići ćemo Baščaršijsku Džamiju, Sebilj – čuvenu drvenu fontanu u srcu Baščaršije, Kazandžiluk – atmosferičnu uličicu prepunu majstorskih zanatskih radnji, Staru pravoslavnu crkvu – jedan od najstarijih sakralnih objekata na ovim prostorima, Gazi-Husrev Begovu Džamiju, Sahat Kulu – karakterističnu za bosanske čaršije i jedan od nacionalnih spomenika BiH, Ferhadija džamiju – koja se nalazi među najznačajnijim dostignućima osmanske Islamske arhitekture 16 st., Latinsku ćupriju – nastariji most u Sarajevu i izuzetno značajno mjesto na kojem je Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Ferdinanda i izazvao I. svjetski rat. Nastavljamo šetnju do Saborne Crkve i Vječne Vatre. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu, ćevape ili shopping po povoljnim cijenama. Odlazak u hotel, smještaj i kraći odmor. Navečer preporučujemo večeru u tradicionalnom bosanskom restoranu s muzikom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: SARAJEVO – BLAGAJ - MOSTAR - SARAJEVO
Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet u Blagaj i Mostar.

Upoznajte čudesno srednjovjekovno mjesto Blagaj (Pogledajte sliku), koji je pripadao Humskoj državi iz koje je u 15 st. nastala Hercegovina. Danas privlači turiste iz cijelog svijeta kombinacijom spektakularne prirode, 240 metara visokih stijena i najvećeg izvora pitke vode u Europi; Vrela Bune uz koje se nalazi i Tekija, poznati derviški hram . Kada pogledate izvor rijeke Bune kroz malena okna Tekije postati će Vam jasno zašto su derviši izabrali baš ovu lokaciju za gradnju hrama. Tekija Blagaj danas su neraskidiva cjelina, proglašena nacionalnim spomenikom BiH i kandidirana za UNESCO zaštitu kao spomenik svjetskoj kulturnoj baštini.

Nastavak puta prema Mostaru, kojeg je CNN s razlogom uvrstio na popis 15 najljepših gradića Europe. Grad dramatično izgrađen na kanjonu rijeke Neretve, čijim središtem dominira čuveni UNESCO zaštićeni Stari Most, kojeg je dao sagraditi Sulejman Veličanstveni i koji je u to vrijeme predstavljao najveću lučnu konstrukciju tog doba. Oko Mosta nalazi se izuzetno živi dio grada s brojnim trgovinama, kafićima i restoranima.

Obilazak znamenitosti starog grada Mostara: Sinagoga, Kriva ćuprija, mali most (prototip Starog Mosta), Tabačica džamija, Hamam, Stari Most, Kujundžiluk, Koski mehmed pašina džamija, Bišćevića “Turska kuća” koja vjerno prikazuje kako je izgledao drevni život u Mostaru u kojima se može vidjeti i tradicionalni turski namještaj, ukrasi, ćilimi, posuđe, itd. Karadžozbegova džamija. Slobodno vrijeme. Preporučujemo šetnju i shopping u starom gradu, te kavu ili ručak u nekom od kafića i restorana s panoramskim pogledom na Neretvu i sami Stari Most. Povratak u Sarajevo i slobodna večer. Noćenje.

3. DAN: SARAJEVO - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet “Tunel Spasa i Vrelo Bosne”. Tunel Spasa je bio sarajevski ratni tunel napravljen tijekom opsade Sarajeva 1993.g. i jedini izlazak iz opkoljenog Sarajeva. Danas jedna od najposjećenijih znamenitosti BiH i neizostavni dio novije bosanske povijesti. Obilazak Tunela Spasa uz službenog lokalnog vodiča i priču koja dugo ostaje u sjećanju. Nakon Tunela, odlazak do poznatog sarajevskog izletišta Vrelo Bosne, prekrasnog parka s mnogobrojnim prirodnim izvorima i nekoliko endemskih životinjskih vrsta koji je već preko 100 godina omiljeno mjesto sarajlija i turista za izlet u prirodu. Slobodno vrijeme za šetnju prelijepom prirodom i izvorima te ručak ili kavu u poznatom lokalnom restoranu na samom izvoru. Povratak u Sarajevo. Slobodno vrijeme za last minute shopping suvenira na Baščaršiji. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 65€ 
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Boravišna pristojba cca 2€ po osobi/noćenju
- Opcionalne doplate i izleti: izlet Tunel Spasa i Vrelo Bosne 20€ s uključenim ulaznicama za oba lokaliteta, izlet Blagaj i Mostar 35€

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu: 20€ po osobi
- Sjedala u drugom redu ili iza drugih vrata: 20€ po osobi

Napomena: za sjedala po izboru je velik interes i brzo se rasprodaju. Ukoliko ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon nje.

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika:40. 
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 21 dan prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.Cijena po osobi
107 €
Termini i cijene:
19.07. - 21.07.2024.  | 137 €
03.08. - 05.08.2024. Dan pobjede  | 107 € Sniženo!
15.08. - 17.08.2024. Velika Gospa  | 107 € Sniženo!
30.08. - 01.09.2024.  | 117 €
20.09. - 22.09.2024.  | 117 €
11.10. - 13.10.2024.  | 117 €
01.11. - 03.11.2024. Svi sveti  | 117 €
16.11. - 18.11.2024. Dan sjećanja  | 117 €

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 2x noćenje/doručak, hotel 3* u Sarajevu uz mogućnost
  doplate 20€ za hotel 4*
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti ili muzeje
- opcionalne doplate (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € popusta po osobi!