Advent: Toskana i Cinque Terre - 3 dana

Snižena cijena s uključenim popustom do 420 kn (55,74€) po osobi!
advent-u-cinque-terre

Malo je poznato da gradovi Toskane tijekom adventa odišu posebnom atmosferom. Prekrasno okićene ulice u kombinaciji s nevjerojatnom srednjovjekovnom arhitekturom i mnogobrojnim božićnim sajmovima, od koji je jedan redovito proglašavan jednim od TOP 10 u Europi, stvaraju čaroban ugođaj koji će Vam dugo ostati u sjećanju!
 
1. DAN: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA – BOLOGNA - MONTECATINI TERME
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, u 05:45 sati iz Karlovca (benz. postaja Petrol, obvezna najava), te u 07:30 sati iz Rijeke s Vrata Jadrana. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz povremene odmore. Dolazak u BOLOGNU; grad sveučilišta, obrazovanja i umjetnosti. Obilazak gradskog središta: NEPTUNOVE FONTANE; PIAZZA MAGGIORE, omiljeno sastajalište lokalnog stanovništa na kojem se nalaze dvije velike znamenitosti: PALAČA D'ACCURSIO i BAZILIKA SV. PETRONIJA.

Slobodno vrijeme za uživanje u tradicionalno okićenom božićnom sajmu u središtu Bologne. Kušajte razne toskanske specijalitete, uživajte u kuhanom vinu i tradicionalnim božićnim slasticama, obavite božićni shopping ili kupite pokoji suvenir. Nastavak šetnje do PALAČE DELL'ARCHIGINASSIO gdje je osnovano najstarije sveučilište na svijetu, posjet tržnici QUADRILATERO koja je u srednjem vijeku bila srce starog grada, te šetnja do PIAZZA SAN STEFANO na kojoj se nalazi čak sedam crkvica i dva najviša tornja u Bologni. Nastavak puta prema Montecatini Termama, gradiću koji u doba Adventa posebno oživi i gdje nam je lociran hotel. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: CINQUE TERRE (prošireni program)

Vrijednost više: bogat cjelodnevni program u Cinque Terre s obilaskom svih obalnih mjesta od kojih je svako posebno na svoj način: Riomaggiore, Manarola, te neizostavni Vernazza i Monterosso!

Dodatna pogodnost: kroz Cinque Terre imate "Cinque Terre card" koji omogućuje pristup nezaboravnim panoramskim šetnicama, neograničene vožnje među mjestima i besplatan Wi-Fi Internet u Cinque Terre!

Nakon doručka odlazimo do LA SPEZIE, od kuda krećemo u obilazak Cinque Terre, skupini ribarskih mjestašaca uvrštenih na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine zbog svoje iznimne prirodne ljepote. Unutar Cinqe Terre se krećemo vlakom, a vožnja među mjestima traje po par minuta i pruža nazaboravan pogled na vapnenačke stijene i azurno plave uvale ligurske obale. Razgled započinjemo odlaskom u RIOMAGGIORE, gradić bogate povijesti koji se ponosi utvrdom iz 15. stoljeća. Nastavljamo do MANAROLE koja će vas oduševiti pogledom na šarene kućice smještene po kamenim stjenama nad samim morem.

Slijedi odlazak u VERNAZZU, pitoreskno ribarsko selo i po mnogima najljepše mjesto Cinque Terre sa starom saracenskom utvrdom i brojnim odličnim restoranima, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Dolazak u MONTEROSSO, najveće i potpuno drukčije od svih ostalih mjesta, poznato po najljepšim plažama, prekrasnoj katedrali i ruševinama srednjovjekovnog dvorca. Povratak u La Speziu, te vožnja autobusom do hotela. Noćenje.

3. DAN: FIRENZA
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na upoznavanje Firenze, glavnog grada Toskane. Za potpuni doživljaj, u samo središte Firenze ćemo ući na najbolji mogući način, vlakom koji će nam omogućiti panoramski ulazak u grad i značajnu uštedu na vremenu. Po dolasku odlazimo u vođeni razgled grada s lokalnim vodičem uz korištenje slušalica koje će omogućiti da se raziđete i potpuno doživite sve znamenitosti: crkva SANTA MARIA NOVELLA; KAPELA MEDICI; crkva SAN LORENZO; čuvena KATEDRALA na kojoj su radili mnogi poznati umjetnici s fasadom od rozog, bijelog i zelenog mramora tipičnog za Toskanu, ZVONIK; PIAZZA SIGNORIA; PALAZZO VECCHIO; GALERIJA UFIZZI najpoznatija svjetska galerija s djelima Botticellia, Giotta, Rafaela i Da Vincia, CRKVA SANTA CROCE i šećer na kraju: PONTE VECCHIO, svjetski poznati most preko rijeke Arno i simbol Firenze.

Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od najpoznatijih božićnih sajmova u Europi, lociranom ispred crkve SANTA CROCE koja potiče još iz 13 st. Raznolika ponuda na više od 50 predivno uređenih štandova omogućit će Vam da u potpunosti doživite adventski ugođaj Firenze. U poslijepodnevnim satima povratak za Hrvatsku. Dolazak u Rijeku i Zagreb u kasnim večernjim satima.


Napomene:
- Popust je izračunat u odnosu na redovnu cijenu aranžmana 1.290 kn (171,21€).
- Cijena s popustom vrijedi samo do popunjenja ograničenog broja mjesta, nakon toga vrijedi redovna cijena.
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 490 kn (65,03€)
- Polazak iz Karlovca i Rijeke potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- Na svim polascima postoji mogućnost doplate za večere u hotelu (polupansion)
- Prilikom obilazaka znamenitosti koriste se slušalice: 2€ po osobi/danu
- Boravišna pristojba: 1€ po osobi po noćenju
- Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn

Mogućnost doplate za sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu autobusa: 
100 kn (13,27€) po osobi (Na svakom autobusu postoje samo dva takva sjedala pa ako ste zainteresirani za to, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije)

Informativne cijene ulaznica/karata:
Cjelodnevna ulaznica za nacionalni park Cinque Terre plaća se na licu mjesta i uključuje neograničene vožnje među mjestima, pristup panoramskim šetnicama i besplatan Wi-Fi internet u svim mjestima: 11,40€ za djecu 4-12 god., 18,20 € za odrasle.

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.115,47€
870 kn
Termini i cijene: ITADVaitRJKt10
02.12. - 04.12.2022.  | 1.290 kn (171,21€)
09.12. - 11.12.2022.  | 870 kn (115,47€)
16.12. - 18.12.2022.  | 870 kn (115,47€)
24.12. - 26.12.2022.  | 870 kn (115,47€)

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 2x noćenje/doručak u hotelu 3*
  uz mogućnost polupansiona (večere u hotelu)
- obilaske prema programu uz stručno vodstvo
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- posjet Firenzi s uključenim kartama za vlak: 25€
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 100 kn popusta po osobi!