Atena i Antička Grčka - 7 dana, SUPERIOR

Doživite Atenu i upoznajte čuvene gradove Antičke Grčke
atena-putovanje

Vrijednost više:
Mogućnost doplate, ukupno 20 € po osobi, za kvalitetan hotel u zoni javnog prijevoza same Atene (bus/metro)


1. Dan: ZAGREB

Polazak autobusa iz Zagreba u 20:00h s Glavnog kolodvora (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska), te iz Slavonskog Broda u 22:30 s benzinske postaje Tifon (obvezna najava). Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz redovite odmore i zaustavljanja tijekom puta.

2. Dan: SKOPJE -  SOLUN
Dolazak u Skopje u jutarnjim satima i odlazak u obilazak grada: stara željeznička stanica, spomen kuća Majke Tereze, kameni most iz 6. stoljeća koji povezuje stari i moderni dio grada, nacionalna umjetnička galerija - Daut Pašin Amam, crkva Sv. Spasa, Skopska tvrđava - Kale, džamija Mustafa Paše, Stara skopska čaršija itd. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu ili rani ručak u nekoj od tipičnih pečenjarnica u čaršiji.

U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja i dolazak u Solun, drugi najveći grad u Grčkoj, koji je kroz svoju povijest bio na raskrižju civilizacija i mjesto gdje se susreću istok i zapad, te je kao takav izrastao u fantastičnu mješavinu velikih kultura i religija. Po dolasku smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u obilazak glavnih znamenitosti Soluna od kojih su mnoge UNESCO zaštićene upravo zbog svojeg neprocjenjivog povijesnog značaja: čuvena bazilika sv. Dimitrija, rimski forum, grčka agora, Aristotelov trg – glavni gradski trg, Trg sv. Sofije s najstarijom crkvom u gradu, Rotonda – stari rimski hram izgrađen prije više od 1700 godina, Galerijev Slavoluk i Grobnica, Bijela kula - utvrda iz doba Otomanskog carstva koja se nalazi na glavnoj gradskoj šetnici uz more. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan: METEORA - ATENA
Doručak. Nastavak putovanja prema Meteori, spektakularnom prirodnom krajoliku s dramatičnim vapnenačkim stijenama, visokim i do 500 metara, na vrhovima kojih je izgrađen najveći kompleks pravoslavnih samostana na svijetu, inicijalno njih 24, koje je UNESCO još prije 30 godina proglasio zaštićenom svjetskom baštinom. Obilazak najvećeg samostana, koji je i dan danas u funkciji, te u kojem žive redovnici. Nastavak puta prema Ateni.

Dolazak u Atenu, glavni grad Grčke i središte jedne od najimpresivnijih civilizacija u povijesti, u kojem se danas nalaze neke od najvećih svjetskih znamenitosti. Po dolasku smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak s pratiteljem putovanja do Plake koja je kao najživlja i izuzetno pitoreskna četvrt u samom središtu Atene, te u podnožju čuvene Akropole, idealno mjesto za početni doživljaj ovog nevjerojatnog grada. Plaka je prepuna različitih restorana, a svakako preporučujemo posjet tipičnom grčkom restoranu gdje uz grčke specijalitete možete uživati i u tradicionalnom show programu koji će Vas na odličan način upoznati s grčkom kulturom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan: ATENA
Doručak. Odlazak u obilazak najvećih gradskih znamenitosti javnim prijevozom i pješice: Trg Omonia, Spomenik Apolonu, čuvena Akademija koju je Platon osnovao prije skoro 2500 godina u kojoj su se školovali velikani poput Aristotela, Trg Sintagma – glavni gradski trg, Helenski Parlament, Grob neznanog junaka, Avenija kraljice Sofije, Ethnikos Kipos vrtovi u samom središtu grada, predivni Antički Panathinaiko stadion izgrađen od bijelog mramora na kojem su održane prve Olimpijske igre, ruševine Zeusova hrama, Hadrijanov luk, ruševine rimskog foruma stare oko 4000 godina, Trg Monastiraki sa mnogobrojnim trgovinama, kafićima i suvenirnicama, te posjet čuvenom Monastiraki bazaru koji će Vas oduševiti sa tisuću boja svega i svačega što se može kupiti u nekoj od mnogobrojnih malih obiteljskih radnji. Slobodno vrijeme za shopping suvenira i šetnju bazarom, te ručak ili kavu u ovom uistinu živopisnom dijelu grada.

Nakon odmora osvježeni odlazimo u obilazak svakako najveće znamenitosti Atene, čuvene Akropole koja sa svojom centralnom pozicijom na brdu u središtu grada dominira cijelim krajolikom. Obići ćemo sve najvažnije znamenitosti: Pinakoteku, Propileje, Partenon, hram božice Nike, Erehteion, Odeon, Tezejev hram, Dionizijevo kazalište. Slobodno vrijeme za uživanje u Ateni. Noćenje.

5. Dan: ATENA, IZLET ANTIČKA GRČKA: PELOPONEZ / ARGOLIDA
Doručak. Svakako preporučujemo odlazak na izlet koji će Vas oduševiti spojem prirodnih bogatstva i povijesti, te Vas upoznati s istinskom antičkom Grčkom. Izlet započinjemo vožnjom obalnom cestom Saronskog zaljeva do KORINTSKOG KANALAgdje ćemo napraviti kratku pauzu i imati priliku za slikanje s mosta iznad čuvenog kanala koji odvaja Grčku od Peloponeza. Nastavak vožnje i dolazak do EPIDAURUSA, gradića antičke Grčke i mjesta rođenja Apolonovog sina, boga lječništva, Asklepija. Razgled savršeno očuvanog antičkog teatra, starog skoro 2500 godina, svjetski poznatog po čudesnoj akustici gdje se novčić bačen na pod pozornice čuje i u posljednjem, 55. redu. Danas je ovdje dozvoljeno nastupanje samo najvećim svjetskim muzičkim umjetnicima i kazališnim sastavima. Nakon Epidaurusa posjetiti ćemo NAUPLION, prelijepi gradić na obali Egejskog mora koji je nekoć bio prijestolnica Grčke, gdje ćemo napraviti i pauzu za kavu. Kao šećer na kraju posjetiti ćemo legendarnu MIKENU koja je nekoć bila središte grčke civilizacije tako da cijeli jedan period grčke povijesti nosi ime Mikenska Grčka, što je posljednja faza brončanog doba u antičkoj Grčkoj i povijesni period Homerovih epova, kao i mnoge druge grčke mitologije. Obilazak velike Atrejeve riznice, Lavljih vrata s prvim reljefom na grčkom tlu, Kiklopskih zidina, Agamemnonove grobnice, te kruga kraljevskih grobnica. Cijelo arheološko nalazište Mikene je dobro očuvano tako da ove znamenitosti izazivaju pravo divljenje, osobito kada se uzme u obzir da su izgrađene tisuću godina prije svih spomenika klasične Grčke. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

6. Dan: ATENA, IZLET APOLONOVA OBALA / RT SOUNION - SOLUN
Doručak i odjava iz hotela. Prijepodne preporučujemo izlet APOLONOVOM OBALOM i RT SOUNION. Panoramski ćemo obići PIREJ, Atensku luku još iz doba Antike, koja je danas najveća grčka morska luka, te se provesti oko poznate Zéa Marina lučice s malenim brodovima. Na putu prema rtu Sounion ćemo proći kroz GLYFADU, jednu od najbogatijih općina Atene s mnoštvom dućana i restorana, poznatu i kao otmjeno središte „Atenske rivijere“ gdje bogati Atenjani imaju svoje rezidencije. Provesti ćemo se i mondenim ljetovalištem VOULIAGMENI koje je poznato po tome da je vrlo blizu Atene i samim time lako dostupno, a turistima nudi sve što i popularni grčki otoci za odmor; od tradicionalnih grčkih taverni, preko mnoštva hotela i turističkih usluga, do predivne pješčane plaže sa zalascima sunca od kojih zastaje dah. Dolazak do rta SOUNION kojeg je legendarni Homer u svojoj Odiseji opisao kao sveto mjesto, a na čijem se vrhu nalazi jedna od najvećih arheoloških znamenitosti u grčkoj, čuveni Posjedonov Hram s pogledom na Egejsko more od kojeg zastaje dah. Obilazak hrama i slobodno vrijeme.

Povratak u Atenu u podnevnim satima i slobodno vrijeme za ručak ili last minute shopping suvenira. Polazak iz Atene u poslijepodnevnim satima i ugodna vožnja prema Solunu uz redovita zaustavljanja i odmore tijekom puta. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. Dan: SOLUN - BEOGRAD - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj kroz Makedoniju i Srbiju.

S obzirom da na pola puta u povratku prolazimo kroz Beograd napraviti ćemo kraću pauzu tijekom koje ćemo se okrijepiti od putovanja i prošetati gradom koji se sve češće pojavljuje na top ljestvicama gradova za posjetiti prilikom puta kroz istok Europe.

Beograd ima puno toga za ponuditi turistima, od žive atmosfere u samom gradu, preko raznih znamenitosti i šarmantnih uličica, do brojnih restorana i trgovina s vrlo povoljnim cijenama. Šetnja središtem grada s pratiteljem putovanja: Trg republike, Terazije, Knez Mihajlova, stara beogradska tvrđava Kalemegdan, Zvonik, Stari Bunar, Barokna vrata. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja i ugodna vožnja kroz Hrvatsku uz redovite odmore i zaustavljanja tijekom puta. Dolazak do Sl. Broda u kasnim večernjim satima, te u Zagreb u noćnim satima.


Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Polazak iz Slavonskog Broda potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- Prilikom razgledavanja grada koristi se javni prijevoz
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 150 €
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Boravišna pristojba cca 3€ po osobi/noćenju
- Opcionalne doplate i izleti: IZLET ANTIČKA GRČKA: PELOPONEZ / ARGOLIDA 60€, IZLET APOLONOVA OBALA / RT SOUNION 30€, Grčka folklorna večer zabave u tradicionalnom grčkom restoranu uz show program 50€.

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu: 20€ po osobi
- Sjedala u drugom redu ili iza drugih vrata: 20€ po osobi

Napomena: za sjedala po izboru je velik interes i brzo se rasprodaju. Ukoliko ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon nje.

Informativne cijene ulaznica:
- Meteora, ulaz u samostan: 3€
- Posejdonov hram: 4€ stariji od 65.g. i studenti s iksicom, odrasli 8€, mlađi od 18.g. besplatno
- Muzej Akropole: 10-15€
- Arheološko nalazište Akropola: 10€ stariji od 65.g. i studenti s iksicom, odrasli 20€, mlađi od 18.g. besplatno
- Arheološko nalazište Mikena: 6€ studeni-ožujak, 12€ travanj-listopad (stariji od 65.g. i studenti s iksicom 6€, mlađi od 18.g. besplatno)
- Epidaurus: 6€ stariji od 65.g. i studenti s iksicom, odrasli 12€, mlađi od 18.g. besplatno

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.
Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 21 dan prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.Cijena po osobi
285 €
Termini i cijene:
15.04. - 21.04.2024.  | 350 €
29.04. - 05.05.2024. Praznik rada  | 330 €
13.05. - 19.05.2024.  | 330 €
29.05. - 04.06.2024. Dan državnosti  | 330 €
10.06. - 16.06.2024.  | 330 €
24.06. - 30.06.2024.  | 285 € Akcija!
15.07. - 21.07.2024.  | 285 € Akcija!
30.07. - 05.08.2024. Dan pobjede  | 295 €
12.08. - 18.08.2024. Velika Gospa  | 295 €
26.08. - 01.09.2024.  | 295 €
16.09. - 22.09.2024.  | 295 €

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 2x noćenje/doručak u Solunu ili okolici u hotelu 3/4*
- 3x noćenje/doručak u hotelu 2/3* u okolici Atene uz
  mogućnost doplate ukupno 20 € za
  kvalitetan hotel u samoj Ateni u bus/metro zoni
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € popusta po osobi!