Nova godina: Sofija - 5 dana, SUPERIOR

Cijena s uključenim popustom 100 kn (13,27€) po osobi
sofija-nova-godina-putovanje-2

Vrijednost više - SUPERIOR SMJEŠTAJ:
Mogućnost doplate, ukupno 110 kn (14,60€) po osobi, za smještaj u kvalitetnom hotelu 3/4*, s odličnom pozicijom u samoj Sofiji u zoni javnog prijevoza (bus/tramvaj/metro), cca 10-15 min. od najvećih znamenitosti.
 
1. Dan: ZAGREB

Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora u 21:00h, te iz Slavonskog Broda u 23:30h s benzinske postaje Zovko (obvezna najava). Ugodna vožnja preko Hrvatske, Srbije i Bugarske prema Sofiji uz redovite pauze i odmore tijekom puta.

2. Dan: SOFIJA
Dolazak u Sofiju u jutarnjim satima. Sofija kao glavni grad Bugarske i jedan od najstarijih gradova Europe s bogatom poviješću od preko 7000 godina, oduševljava velikim brojem povijesnih znamenitosti, šarmantnim popločenim šetalištima, živim noćnim životom i odličnim opcijama za povoljan shopping. Obilazak gradskih znamenitosti: čuvena katedrala Aleksandra Nevskog sa svojom zlatnom kupolom - jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu i najpoznatija znamenitost Bugarske, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga – glavni gradski trg, crkva Svete Sofije – druga najstarija crkva u Sofiji iz 6 st., Predsjednička palača, Rotunda Svetog Juraja, ruska crkva Svetog Nikolaja, Narodno kazalište, crkva Svete Petke Samardžijske, te Banya Bashi đamija – jedina preostala aktivna đamija u Sofiji, poznata po svojoj 15 metarskoj kupoli, koju je dizajnirao najveći arhitekt Otomanskog carstva, Mimar Sinan. Slobodno vrijeme. Odlazak u hotel. Preporučujemo večeru u nekom od tipičnih bugarskih restorana u kojima ćete moći uživati u specijalitetima ovog dijela istočne Europe ili posjet nekom od mnogobrojnih barova/klubova kako biste iskusili živost noćnog života Sofije. Noćenje.

3. Dan: SOFIJA - IZLET "UNESCO BISERI BUGARSKE" - SOFIJA
Doručak. Preporučujemo izlet do dvije najznačajnije UNESCO zaštićene znamenitosti izvan Sofije. Prvo odlazimo do jedne od najvećih atrakcija Bugarske, SAMOSTANA RILA, kojeg je UNESCO zaštitio još prije 35 godina kao dio važan dio svjetske baštine. Samostan RILA se smatra jednim od najznačajnijih kulturnih, povijesnih i arhitektonskih znamenitosti, ne samo Bugarske, već i cijele jugoistočne Europe kojeg godišnje posjeti skoro milijun turista. Samostan se nalazi u predivnom prirodnom okruženju nacionalnog parka RILA, a u njemu i dan danas živi 60-ak redovnika. Na povratku u Sofiju ćemo posjetiti čuvenu srednjovjekovnu BOYANA crkvu, koja potiče iz 10 st., a koja puni sjaj dobiva u 13 st. za vrijeme drugog Bugarskog Carstva, koju je UNESCO prije skoro 40 godina uvrstio na popis zaštićene svjetske baštine kao jedan od najbolje očuvanih spomenika srednjovjekovne umjetnosti sa savršeno očuvanim freskama starim preko 700 godina. 

Povratak u Sofiju u poslijepodnevnim satima. S obzirom da je Sofija poznata kao shopping meka istočne europe autobus će putnike koji tako žele po povratku s izleta ostaviti ispred BULGARIA MALL, najvećeg shopping centra u Bugarskoj gdje se na nekoliko desetaka tisuća m2 nalaze stotine dućana. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. Dan: SOFIJA - PLOVDIV - SOFIJA, DOČEK NOVE GODINE
Doručak. Preporučujemo izlet do PLOVDIVA, najljepšeg grada Bugarske i antičkog grada starijeg od Atene. Plovdiv ima preko šest tisućljeća bogatu povijest, te će s punom zaslugom u 2019.g. preuzeti titulu Europske prijestolnice kulture. Po dolasku idemo u obilazak najvećih znamenitosti starog grada među kojima se izdvajaju izuzetno dobro očuvani rimski amfiteatar, te rimski stadion iz 2st. koji je jedna od najvećih i najbolje očuvanih građevina na balkanskom poluotoku iz doba antičkog Rima. Slobodno vrijeme za uživanje u posebnoj atmosferi prelijepog Plovdiva. Prošećite starim dijelom grada i njegovim pitoresknim vijugavim uličicama sa starim bugarskim kućama, te brojnim crkvama i muzejima.

Povratak u hotel i slobodno vrijeme za pripremu za najluđu noć u godini. Dočekajte Novu godinu u nekom od mnogobrojnih klubova ili restorana s organiziranim dočekom i svečanim programom ili s pratiteljem putovanja na otvorenom u fantastičnoj atmosferi na gradskim ulicama i trgovima uz svečani vatromet. Noćenje.

5. Dan: SOFIJA - BEOGRAD - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanje prema Hrvatskoj kroz Bugarsku i Srbiju.

S obzirom da na pola puta u povratku prolazimo kroz sami Beograd napraviti ćemo pauzu tijekom koje ćemo se okrijepiti od putovanja i prošetati gradom koji se sve češće pojavljuje na top ljestvicama gradova za posjetiti prilikom puta kroz istok Europe. Beograd ima puno toga za ponuditi turistima, od žive atmosfere u samom gradu, preko raznih znamenitosti i šarmantnih uličica poput čuvene Skadarlije, do brojnih restorana i trgovina s vrlo povoljnim cijenama. Šetnja središtem grada s pratiteljem putovanja: Trg republike, Terazije, Skadarlija, Knez Mihajlova, stara beogradsa tvrđava Kalemegdan, Zvonik, Stari Bunar, Barokna vrata, Kula Nebojša. Slobodno vrijeme.

Nastavak putovanja i ugodna vožnja kroz Hrvatsku uz redovite odmore i zaustavljanja tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.Napomene:
- Popust je izračunat u odnosu na redovnu cijenu aranžmana 1.470 kn (195,10€).
- Cijena s popustom vrijedi samo do popunjenja ograničenog broja mjesta, nakon toga vrijedi redovna cijena.
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 490 kn (65,03€)
- Polazak iz Slavonskog Broda potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- Prilikom razgledavanja koristi se javni prijevoz
- Boravišna pristojba cca 1€ po osobi/noći
- Prilikom obilazaka znamenitosti koriste se slušalice: 2€ po osobi/danu
- Opcionalni izleti i doplate: Izlet "UNESCO biseri Bugarske" 25€, izlet u Plovdiv 27€
- Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn

Mogućnost doplate za sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu autobusa: 
100 kn (13,27€) po osobi (Na svakom autobusu postoje samo dva takva sjedala pa ako ste zainteresirani za to, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije)

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.181,83€
1.370 kn
Termini i cijene: NGDSF
28.12.2022. - 01.01.2023.  | 1.370 kn (181,83€)

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 3x noćenje/doručak u hotelu 3* u okolici Sofije
  uz mogućnost doplate 110 kn (14,60€) za kvalitetan hotel 3/4*
  s odličnom pozicijom u samoj Sofiji
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVOZa organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu

GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 100 kn popusta po osobi!