Čarolija Adventa: Biseri Toskane - 4 dana

First Minute cijena s popustom 400 kn!
biseri-toskane-advent-4-dana

Malo je poznato da gradovi Toskane tijekom adventa odišu posebnom atmosferom. Prekrasno okićene ulice u kombinaciji s nevjerojatnom srednjovjekovnom arhitekturom i mnogobrojnim božićnim sajmovima, od koji je jedan redovito proglašavan jednim od TOP 10 u Europi, stvaraju čaroban ugođaj koji će Vam dugo ostati u sjećanju!
 
1. DAN: ZAGREB, RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, u 05:45 sati iz Karlovca (benz. postaja Petrol, obvezna najava), te u 07:30 sati iz Rijeke s Vrata Jadrana. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz povremene odmore. Dolazak u BOLOGNU; grad sveučilišta, obrazovanja i umjetnosti. Obilazak gradskog središta: NEPTUNOVE FONTANE; PIAZZA MAGGIORE, omiljeno sastajalište lokalnog stanovništa na kojem se nalaze dvije velike znamenitosti: PALAČA D'ACCURSIO i BAZILIKA SV. PETRONIJA.

Slobodno vrijeme za uživanje u tradicionalno okićenom božićnom sajmu u središtu Bologne. Kušajte razne toskanske specijalitete, uživajte u kuhanom vinu i tradicionalnim božićnim slasticama, obavite božićni shopping ili kupite pokoji suvenir. Nastavak šetnje do PALAČE DELL'ARCHIGINASSIO gdje je osnovano najstarije sveučilište na svijetu, posjet tržnici QUADRILATERO koja je u srednjem vijeku bila srce starog grada, te šetnja do PIAZZA SAN STEFANO na kojoj se nalazi čak sedam crkvica i dva najviša tornja u Bologni. Nastavak puta prema Montecatini Termama, gradiću koji u doba Adventa posebno oživi i gdje nam je lociran hotel. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: LUCCA - PISA
Doručak. Odlazak autobusom agencije do LUCCE, rodnog grada skladatelja Giacoma Puccinia. Obilazak renesansne gradske jezgre i ZIDINA koje danas čine veličanstveni prsten oko grada. Obilazak: KATEDRALA SV. MARTINA, CRKVA SV. MIHAELA,  PALLAZO i TORANJ GUINIGI, najviši toranj u gradu s nezaboravnom panoramom toskanskog krajolika. Slobodno vrijeme. Predlažemo fakulativni izlet u PISU što uključuje i panoramsku vožnju vlakom cca 20tak min. PISA će vas oduševiti svojom jedinstvenom arhitekturom i bogatom poviješću. Razgledavanje započinjemo na PIAZZA DEI MIRACOLI trgu na kojem se doista, kako mu samo ime kaže, nalaze čudesne građevine: KOSI TORANJ, simbol Pise i jedna od najposjećenijih znamenitosti Europe, KRSTIONICA, KATEDRALA iz 11 st. duga preko stotinu metara, te monumentalno groblje CAMPOSANTO čiji su zidovi ukrašeni prekrasnim gotičkim freskama. Slobodno vrijeme. Povratak u Montecatini Terme. Noćenje.

3. DAN: SAN GIMIGNANO POGGIBONSI - SIENA
Doručak. Odlazak autobusom agencije u SAN GIMIGNANO, jedan od najljepših i najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradića Toskane čijom vizurom dominira čak 14 kamenih tornjeva. Obilazak i razgledavanje stare gradske jezgre i šetnja uličicama koje se nisu mijenjale još od 13 st. Slobodno vrijeme. Nastavljamo do gradića POGGIBONSI koji se nalazi na području naseljenom još u Neolitiku, novom kamenom dobu koje je trajalo cca od 15.-4. stoljeća pr. Kr. Preporučujemo izlet vlakom cca 25 min. do obližnje SIENE, jednog od najpopularnijih i izuzetno pitoresknih gradića Toskane, s uistinu predivnom arhitekturom koja u doba Adventa zrači jedinstvenim sjajem. Razgled glavnih gradskih znamenitosti: PIAZZA DEL CAMPO, CRKVA SAN DOMENICO, KATEDRALA / DUOMO DI SIENA, itd. Slobodno vrijeme. Povratak u Montecatini Terme. Noćenje.

4. DAN: FIRENZA - RIJEKA, ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na upoznavanje Firenze, glavnog grada Toskane. Za potpuni doživljaj, u samo središte Firenze ćemo ući na najbolji mogući način, vlakom koji će nam omogućiti panoramski ulazak u grad i značajnu uštedu na vremenu. Po dolasku idemo u razgled grada s lokalnim vodičem uz korištenje slušalica koje omogućuju da se raspršite i potpuno uživate u znamenitostima: crkva SANTA MARIA NOVELLA; KAPELA MEDICI; crkva SAN LORENZO; čuvena KATEDRALA na kojoj su radili mnogi poznati umjetnici s fasadom od rozog, bijelog i zelenog mramora tipičnog za Toskanu, ZVONIK; PIAZZA SIGNORIA; PALAZZO VECCHIO; GALERIJA UFIZZI najpoznatija svjetska galerija s djelima Botticellia, Giotta, Rafaela i Da Vincia, CRKVA SANTA CROCE i šećer na kraju: PONTE VECCHIO, svjetski poznati most preko rijeke Arno i simbol Firenze.

Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od najpoznatijih božićnih sajmova u Europi, lociranom ispred crkve SANTA CROCE koja potiče još iz 13 st. Raznolika ponuda na više od 50 predivno uređenih štandova omogućit će Vam da u potpunosti doživite adventski ugođaj Firenze. U poslijepodnevnim satima povratak za Hrvatsku. Dolazak u Rijeku i Zagreb u kasnim večernjim satima.


Napomene:
- Na svim polascima postoji mogućnost doplate za polupansion (večere) u hotelu.
- Doplata za 1/1 sobu: 490 kn u slučaju kada putuje samo 1 putnik
- Prilikom razgledavanja Firenze uz lokalnog vodiča se koriste slušalice: 4€ po osobi
- First Minute popust vrijedi samo do popunjenja ograničenog broja mjesta, nakon toga vrijedi redovna cijena!
- Opcionalne doplate i fakultativni izleti: izleti u Pisu/Sienu s uključenim kartama za vlak: 15€ po izletu
- Peronizacija i kolodvorska usluga: 15 kn po osobi.
- Boravišna pristojba: 1€ po osobi/noćenju

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
AMERICAN EXPRESS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.1.370 kn
970 kn
Termini i cijene: ITADVt10aitRJKADV
28.11. - 01.12.  | 1.370 kn 970 kn
05.12. - 08.12.  | 1.370 kn 970 kn
12.12. - 15.12.  | 1.370 kn 970 kn
19.12. - 22.12.  | 1.370 kn 970 kn

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 3x noćenje/doručak u hotelu 3*
  uz mogućnost polupansiona (večere u hotelu)
- obilaske prema programu uz stručno vodstvo
- licenciranog turističkog pratitelja
- pripremu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- posjet Firenzi s uključenim kartama za vlak: 15€
- opcionalno putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 100 kn popusta po osobi!