Campanija: Napulj, Amalfi i Capri - 5 dana

Snižena cijena s uključenim popustom do 300 kn po osobi!
putovanje-napulj-amalfi-capri
 
1. DAN: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA - CIVITA DI BAGNOREGIO
Polazak iz Zagreba u 04:00 sata s Autobusnog kolodvora, u 04:45 sati iz Karlovca (Petrol benz. postaja kod naplatnih kućica - obvezna najava), te u 06:30 sati iz Rijeke s odmorišta Vrata Jadrana (obvezna najava). Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju s povremenim pauzama.

Stižemo u CIVITA DI BAGNOREGIO. Jedan od najspektakularnijih gradića Europe, pozicioniran na strimim stijenama, visoko iznad okolnog terena s panoramskim pogledom na cijelu okolnu regiju. Ovaj pitoreskni gradić zauvijek ostaje u sjećanju kao jedno od jedinstvenih mjesta na svijetu koje svakako treba posjetiti (pogledajte sliku). Šetnja preko pješačkog mosta koji spaja grad s okolicom, razgled središta. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Napulju. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: NAPULJ I POMPEJI
Doručak. Odlazimo u obilazak glavog grada Campanije i trećeg najvećeg grada Italije, NAPULJA, poznatog kao muzej na otvorenom zbog velikog broja znamenitosti i povijesnih spomenika. Središte Napulja zaštićeno je od strane UNESCO-a kao dio svjetske kulturne baštine. Obilazak najvećih gradskih znamenitosti uz pratitelja: Castel Nuovo, Teatro San Carlo, Galleria Umberto I., Piazza del Plebiscito, Palazzo Reale. Slobodno vrijeme. Kako iz Napulja potiče i najpoznatije jelo na svijetu - pizza, preporučamo odlazak na originalnu napuljsku verziju, jer moglo bi se reći da tko nije probao pizzu u Napulju nije jeo pravu pizzu! Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u POMPEJE, antički grad koji je na zapanjujući način preko noći nestao u razornoj erupciji vulkana Vezuv i 1600 godina proveo zatrpan pod naslagama pepela. Danas jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta svijeta koje pruža neprocjenjiv uvid u svakodnevni život, kulturu i običaje žitelja rimskog carstva. Ovo bogato nalazište imate priliku razgledati uz pratnju lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: CAPRI
Doručak. Odlazak do središta Napulja od kuda preporučujemo fakultativni izlet brodom na CAPRI, svjetski poznat otok za koji kažu da zrači tolikom ljepotom i rafiniranim hedonizmom da šarmira čak i one najbogatije, od rimskih vladara tijekom povijesti, preko ruskih mega-bogataša, do holivudskih zvijezda. Po dolasku na Capri uspinjačom ćemo se popeti do glavnog mjestašca na otoku. Obilazak najznačajnijih znamenitosti: glavni trg Piazzetta s prekasnim pogledom i mnogobrojnim kafićima, crkva Chiesa di Santo Stefano, via Camerelle, park Giardini di Augusto, samostan Certosa di San Giacomo, itd. Slobodno vrijeme. Prošećite do Punta Tragara (cca 15-20 min.), poznate točke na otoku od kuda puca dramatičan pogled na litice Caprija i čuvene Faraglioni stijene koje izviru iz samog mora. Preporučujemo odlazak javnim prijevozom do drugog mjestašca na otoku, Anacaprija, te da se žičarom popnete do vidikovca Monte Solaro na vrhu planine i s prekrasnim pogledom. Povratak u Napulj brodom. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: POSITANO – AMALFI – RAVELLO - SORRENTO
Doručak. Odlazak u cjelodnevni obilazak po mnogima najljepšeg dijela Italije, a i same Europe. COSTA AMALFITANA, obalno područje od nekih 50 kilometara uistinu ostavlja bez daha svojim azurno plavim morem i dramatičnim strmim liticama na kojima su izgrađeni neki od najljepših gradića na svijetu. Na izlet krećemo iz Sorrenta i idemo do POSITANA gdje ćemo se zaustaviti na mjestu s čuvenim panoramskim pogledom na gradić gdje ćemo imati priliku za fotografiranje, u AMALFIJU ćemo obići prekrasnu Katedralu Sv. Andrije iz 9.st. sa bogato oslikanom fasadom i prošetati samim središtem gradića po kojemu je ova obala i dobila ime. Slobodno vrijeme. Preporučujemo da svakako kušate Limoncello, poznati liker od limuna koji raste na plantažama kojima obiliju okolna brda. Nastavak izleta i kraća vožnja do pitoresknog RAVELLA, UNESCO zaštićenog gradića na 350m nadmorske visine gdje ćemo obići vrt poznate Ville Rufolo građene u arapskom stilu sa spektakularnim pogledom gdje su nastale mnoge najljepše razglednice regije, prošetati do kontroverznog auditorija Oscar Niemeyer izgrađenog u modernom stilu koji prati konture strme litice s koje puca panoramski pogled na obalu, te posjetiti Duomo di Ravello, gradsku katedralu sa izuzetnim mozaicima. Slobodno vrijeme, preporučujemo da sjednete na pravi talijanski Cappuccino na glavnom gradskom tregu. U kasnim poslijepodnevnim satima vraćamo se do Sorrenta, grada pozicioniranog na strmoj litici iznad Napuljskog zaljeva s pogledom na Vezuv. Obilazak gradskog središta. Slobodno vrijeme. Preporučamo večeru u nekom od tipičnih talijanskih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: MONTEPULCIANO - RIJEKA, ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i ugodna vožnja kroz Italiju uz redovne odmore i pauze tijekom puta. Dolazimo do jednog od najpoznatijih mjesta južne Toskane, MONTEPULCIANA (pogledajte sliku). Renesansni srednjovjekovni gradić izgrađen na brdu okružen vinogradima Toskane idealno je mjesto za napraviti pauzu od putovanja. Obilazak najvažnijih znamenitosti: Santa Maria Assunta, Duomo, Santa Maria delle Grazie, Palazzo Comunale, Palazzo Tarugi, itd. Slobodno vrijeme za uživanje u mjestu kojeg smatraju jednim od regionalnih središta gastronomije. Nastavak putovanja. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima, te u Zagreb u noćnim satima.


Napomene:
- First Minute popust vrijedi samo za ograničeni broj mjesta, nakon popunjenja tih mjesta vrijedi redovna cijena!
- Polazak iz Karlovca i Rijeke potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- U slučaju kada putuje samo 1 putnik, obvezna doplata: 890 kn
- Boravišna pristojba: cca 2€ po osobi/noćenju
- Prilikom obilazaka znamenitosti koriste se slušalice: 2€ po osobi/danu
- Opcionalni izleti i doplate: izlet u Pompeje uz vođeni obilazak s lokalnim vodičem 20€ + ulaznica, izlet brodom na Capri 60€ s uključenim povratnim kartama za brod Napulj–Capri–Napulj.

Mogućnost doplate za sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu autobusa: 
100 kn po osobi (Na svakom autobusu postoje samo dva takva sjedala pa ako ste zainteresirani za to, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije)

Informativne cijene ulaznica i doplata:
- javni prijevoz na Capriju (Uspinjača 2€ osoba/smjer, minibus cca 2€ osoba/smjer)
- Ravello: Villa Rufolo 5-7€ po osobi ovisno o starosti. 
- Civita di Bagnoregio: 4€ lokalni minibus; Ulaznica: 3€ radnim danima, 5€ subotom, nedjeljom i blagdanima 
- Pompeji ulaznica: 16€ odrasli, 2€ mladi od 18-25 godina starosti, za djecu do 18. godina starosti besplatno. 

 

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.2.120 kn
1.820 kn
Termini i cijene:
20.07. - 24.07.2022.   | 2.070 kn 1.920 kn
03.08. - 07.08.2022. Dan pobjede  | 2.070 kn 1.920 kn
11.08. - 15.08.2022. Velika Gospa  | 2.070 kn 1.920 kn
31.08. - 04.09.2022.   | 2.070 kn 1.920 kn
21.09. - 25.09.2022.   | 2.070 kn 1.920 kn
12.10. - 16.10.2022.   | 2.070 kn 1.820 kn
28.10. - 01.11.2022. Svi sveti  | 2.070 kn 1.820 kn
16.11. - 20.11.2022. Dan sjećanja  | 2.070 kn 1.820 kn

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 4x noćenje i doručak, hotel 3/4* u okolici Napulja
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 100 kn popusta po osobi!