Prag i čarobna Češka - 5 dana, Deluxe

Akcijska cijena s uključenim popustom do 600 kn po osobi!
prag-putovanje-v3

Vrijednost više:

Mogućnost doplate za smještaj u hotelu 3* u samom Pragu, u zoni javnog gradskog prijevoza (ukupno 90 kn po osobi), na dobroj lokaciji s direktnom linijom do centra.

 
1. DAN: ZAGREB- PRAG
Polazak autobusa iz Zagreba u 22:00h s Autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja preko Slovenije i Austrije uz redovite pauze i odmore tijekom puta.

2. DAN: PRAG
Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Obilazak nekih od najvećih znamenitosti grada: Hlavní nádraží – glavni praški željeznički kolodvor kojem je unutrašnjost ukrašena prekrasnom kupolom i elegantnim skulpturalnim dekoracijama, Státní opera- vodeća europska operna kuća smještena u šarmantnoj neorenesansnoj zgradi, Václavské náměstí – moderno središte Praga i centar života, Prašná brána – čuveni gotički toranj, nekad jedan od 13 ulaza u povijesni grad Stare město, Obecni dům - najljepša secesijska građevina u Pragu, Celetna - izuzetno pitoreskna ulica s visokim fasadama pastelnih boja, Karlovo sveučilište - osnovano u 14. St., danas najveće sveučilište srednje Europe, Stavovské Divadlo- staleško kazalište, Havelské tržiště - poznata praška ulica/tržnica koja na istom mjestu stoji od još od 13. st.

Slobodno vrijeme za uživanje u strogom centru Praga s mnoštvom dućana, kafića i restorana.

Preporučujemo odlazak na plovidbu Vltavom uz vođeni razgled znamenitosti s broda. Kako brod kreće u blizini Židovske Četvrti, prošetat ćemo uz Staronovu Sinagogu - jednu od najstarijih gotičkih građevina u Pragu i Židovsko groblje – mjesto koje već dugo privači sve mistike Europe i jednu od najznačajnijih povijesnih znamenitosti Praga s mnoštvom legendi. Odlazak u hotel i slobodno vrijeme za odmor. Navečer preporučujemo večeru u jednoj od tipičnih praških pivnica i uživanje u specijalitetima češke kuhinje. Noćenje.

3. DAN: PRAG- KUTNA HORA - PRAG
Doručak. Odlazak u razgledavanje ostatka znamenitosti Praga uz službenog gradskog vodiča na hrvatskom: Hradčany s najvećim srednjovjekovnim dvorcem na svijetu; Prašky grad, Belvedere, Predsjednička palača, Katedrala Sv. Vida, Bazilika Sv. Jurja, Nova kraljevska palača i Palača Rosenberg uz mogućnost samostalnog posjeta Zlatnoj ulici. Prelazak preko Karlovog mosta- jedne od najvećih znamenitosti Praga i idealnog mjesta za slikanje. Šetnja centrom grada do Staroměstskih náměstí – najpoznatijeg i najljepšeg praškog trga okruženog povijesnim građevinama poput čuvenog Astronomskog sata koji se već više od 600 godina smatra jednim od najvećih blaga Praga i Tynske crkve, jedne od najupečatljivijih gotičkih crkvi na svijetu koja sa svoja dva tornja i 80 metara visine dominira okolicom.

Slobodno vrijeme za odmor i ručak u centru Praga.

Poslijepodne predlažemo odlazak na poludnevni izlet u KUTNU HORU (pogledajte sliku), čudesni rudarski gradić u neposrednoj blizini Praga i jedno od najznačajnijih mjesta Češke čiji se povijesni centar nalazi na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Veličinom i potencijalom, Kutna Hora je u prošlosti bila glavni rival Pragu, a danas ovaj grad privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Kutna Hora je svjetski poznata i po kosturnici u Sedlecu čija je unutrašnjost ukrašena kostima 30.000 tijela čija priča potiče još iz 12.st. i uključuje opata, hodočašće u svetu zemlju, groblje, odlazak u raj i stanovitog grofa, a cijelu priču ćete saznati na licu mjesta. Odlazak do veličanstvene crkve sv. Barbare, jedne od najznačajnijih crkvi centralne Europe, također na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Slobodno vrijeme.

Povratak u Prag u večernjim satima. Slobodno vrijeme za večeru i uživanje u večernjoj atmosferi Praga. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN:  PRAG - KARLOVY VARY - PRAG
Doručak. Preporučamo poludnevni izlet u obližnji KARLOVY VARY (pogledajte sliku), prelijepo turističko mjesto, po mnogima čak i najljepši gradić Češke, s wellness tradicijom dugom preko 600 godina. UNESCO je 2021.g. posvjedočio izuzetnom značaju ovog grada i uvrstio ga na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine. Gradić obiluje predivnom živopisnom arhitekturom koja je zakonom definirana kao kulturno blago kako bi se očuvao poseban šarm i atmosfera ovog mjesta, koje privlači posjetitelje već stotinama godina. Pridružite se velikanima poput Petra Velikog, Beethovena, Chopina, Schillera, Karl Marxa i Goethea, te otkrijte što je to toliko posebno u ovom jedinstvenom mjestu.

Obilazak središta Karlovih Vary s voditeljem putovanja i najznačajnijih znamenitosti, poput fascinantne Mlýnske kolonáde duge 132 metra sa 124 korintska stupa unutar koje se nalazi 5 termalnih izvora i brojne skulpture. Mnogi izvori termalne vode imaju besplatan pristup i svakako ponesite praznu bočicu (ili kupite posebnu wellness šalicu koja je idealan suvenir) i besplatno si natočite ljekovitu vodu, za koju kažu da produžuje život!

Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Slobodno poslijepodne i večer u Pragu. Posjetite neki od mnogobrojnih muzeja ili velikih shopping centara, obiđite pivnicu U Fleků – vjerojatno najpoznatiji restoran u Pragu ili jednostavno još jednom prošećite dijelovima grada koji su Vam se najviše svidjeli. Noćenje.

5. DAN: PRAG - ŠTERNBERK - ČEŠKY KRUMLOV - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do podne kada je predviđen polazak prema Hrvatskoj.

Preporučujemo fakultativni posjet čuvenom dvorcu Český Šternberk (pogledajte sliku), u neposrednoj okolici Praga. Svakako jedan od najpoznatijih dvoraca Češke, Šternberk osvaja svojom gotičkom arhitekturom i jedna je od najposjećenijih znamenitosti regije koja će Vam uvelike obogatiti samo putovanje.

U povratku prema Hrvatskoj posjetiti ćemo Češky Krumlov (pogledajte sliku), predivan srednjovjekovni gradić izgrađen na strmim stjenovitim liticama iznad Vltave. Izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada, a nadaleko poznat po svojoj prelijepoj arhitekturi i mnoštvu umjetničkih djela. Povijesno središte Krumlova je upisano na UNESCO-v popis zaštićenih mjesta svjetske baštine upravo zbog svog značaja i iznime ljepote. Obilazak i šetnja gradom: Most Na Plaštu, Dvorac, Crkva Sv. Vida, Gradska fontana. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Zagrebu, dolazak u noćnim satima.


Napomene:
- First Minute popust vrijedi samo za ograničeni broj mjesta, nakon popunjenja tih mjesta vrijedi redovna cijena!
- U slučaju kada putuje 1 osoba, doplata za 1/1 sobu: 590 kn
- Za kretanje po Pragu koristimo javni prijevoz: pojedinačna karta 30 min. 30 CZK (cca 9 kn)
- Boravišna pristojba: 2€ po osobi i noćenju
- Prilikom obilazaka znamenitosti koriste se slušalice: 2€ po osobi/danu
- Opcionalne doplate i fakultativni izleti: večera u tradicionalnoj češkoj pivnici, 3 slijeda s uključenim pićem 20€, poludnevni izlet u Kutnu Horu 20€, plovidba brodom po Vltavi uz vođeni razgled grada s broda 15€, poludnevni izlet u Karlovy Vary 35€, posjet dvorcu Český Šternberk 20€

Mogućnost doplate za sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu autobusa: 
100 kn po osobi (Na svakom autobusu postoje samo dva takva sjedala pa ako ste zainteresirani za to, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije)

Informativne cijene ulaznica:
- Stara gradska vijećnica 100 CZK
- Židovska četvrt 300 CZK 
- Muzej voštanih figura 290 CZK
- Kutna Hora: ulaznica u kosturnicu 160 CZK, crkva Svete Barbare 300 CZK
- Dvorac Český Šternberk 260 CZK (studenti do 26g. i djeca 4-15g. 180 CZK)

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.1.570 kn
970 kn
Termini i cijene:
20.07. - 24.07.2022.   | 1.570 kn 970 kn
03.08. - 07.08.2022. Dan pobjede  | 1.570 kn 970 kn
11.08. - 15.08.2022. Velika Gospa  | 1.570 kn 970 kn
31.08. - 04.09.2022.   | 1.570 kn 970 kn
21.09. - 25.09.2022.   | 1.570 kn 970 kn
12.10. - 16.10.2022.   | 1.570 kn 970 kn
28.10. - 01.11.2022. Svi sveti  | 1.570 kn 970 kn
16.11. - 20.11.2022. Dan sjećanja  | 1.570 kn 970 kn

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 3x noćenje/doručak u okolici Praga u hotelu 3*
  uz mogućnost doplate 90 kn za hotel u samom Pragu,
  na dobroj lokaciji u zoni javnog gradskog prijevoza
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 100 kn popusta po osobi!