Provansa i Azurna obala - 5 dana

Upoznajte dvije napoznatije regije Francuske
provansa-putovanje-5-dana


1. Dan: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA

Polazak autobusa iz Zagreba u 20:00h s Glavnog kolodvora (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska), u 20:45 sati u Karlovcu (Petrol benz. postaja kod naplatnih kućica - obvezna najava), te u 22:30 sati iz Rijeke (Vrata Jadrana - obvezna najava). Ugodna vožnja preko Slovenije, Italije i Francuske uz redovite odmore i pauze tijekom puta.

2. Dan: NICA - CANNES
U jutarnjim satima stižemo u NICU, mondeno ljetovalište na Azurnoj obali. Podno brežuljka s tvrđavom smjestio se šarmatan grad prepun trgovina i štandova, uređenih šetnica te umjetničkih galerija i muzeja. Obilazak grada: trg COURS SALEYA; PALAČA LASCARIS; KAPELICA MILOSRĐA; KATEDRALA SAINTE-REPARATE, TRG SV. FRANJE, ULICA PAIROLIERE sa trgovinama i štandovima na kojima nude tkanine i nakit, pravi metež mirisa, boja i narječja grada Nice. Slobodno vrijeme predlažemo da iskoristite za šetnju čuvenom šetnicom Promenade des Anglais ili starim gradom sa živopisnom tržnicom na kojoj se nude provansalski začini i da probate sladoled s okusom lavande. Nastavljamo prema CANNESU, najpoznatijem gradu na Azurnoj obali; gradu regata, luksuznih jahti, gala večeri, jet seta i najpoznatijeg filmskog festivala na svijetu. Razgled grada: LA CROISETTE poznata avenija i šetalište slavnih; FESTIVALSKA PALAČA, MEYNADIER ULICA, prepuna ljudi, trgovina, kafića i restorana; NOTRE DAME DE L'ESPERANCE, impresivna kamena crkva iz 16. stoljeća. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje i smještaj u hotel. Noćenje.

3. Dan: ARLES - AVIGNON - PONT DU GARD 
Doručak. Odlazak prema jednom od najprivlačnijih starih gradova Provanse: ARLESU, prepunom tragova minulog Rimskog Carstva. Razgled grada započinjemo kod jednog od najupečatljivijih rimskih spomenika u Provansi: ARENE sa 20000 sjedećih mjesta; zatim ANTIČKO KAZALIŠTE; CRKVA SV. TRIPUNA; LES ALYSCAMPS. Slobodno vrijeme. Odlazimo u AVIGNON, prekrasan srednjovjekovni grad s fascinantnom arhitekturom. Prošetat ćemo isprepletenim uskim uličicama i razgledati: UNESCO zaštićenu PAPINSKU PALAČU; KATEDRALU NOTRE DAME DES DOMS; MOST SAINT BENEZET; PETIT PALAIS; kao i PLACE D' HORLOGE, jedan od najvećih trgova u Avignonu, s čarobnom atmosferom, prepun restorana i barova. Slobodno vrijeme. Preporučamo odlazak na izlet do najpoznatijeg rimskog akvadukta na svijetu PONT DU GARD koji je na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine uvršten kao svjedočanstvo „genijalnoj kreativnosti čovjeka“. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan: AIX-EN-PROVENCE - MARSEILLE 
Doručak. Posjet obližnjem gradiću AIX- EN- PROVENCE, jednom od najelegantnijih mjesta Provanse u kojem prevladava ozračje otmjenosti i sklada. Živahan grad u kojem se nalazi najbolja tržnica u Provansi. Grad je dobio ime po termalnim vrelima koja još uvijek teku, a proslavio ga je u 19. st. slikar Paul Cezanne. Razgled znamenitosti: CORUS MIRABEAU glavna aleja; KATEDRALA SV. SPASTIELJA poznata po svojoj krstionici; ATELIER CEZANNE u kojem je poznati slikar radio potkraj života; ULICA GASTON DE SAPORTE najživlja ulica starog dijela grada; te ČETVRT MAZARIN gdje se nalaze najraskošnije vile i rezidencije plemstva iz 17. i 18. stoljeća. Slobodno vrijeme.

Odlazak u obilazak čuvenog MARSEILLEA, najstarijeg grada u Francuskoj, jedinstvenog skupa trgovačkih četvrti nalik arapskim sukovima i ribarskih sela. Obilazak glavnih gradskih znamenitosti: STARA LUKA srce gradskog života, prepuna brodica, jahta, restorana i tržnica; crkva NOTRE DAME DE LA GARDE; četvrt LE PANIER; PALAČA i VRTOVI LONGCHAMP iz marsejskog zlatnog doba. Slobodno vrijeme. Preporučamo odlazak na večeru u neki od mnogobrojnih ribljih restorana oko stare luke i kušate deliciju po kojoj je Marseille poznat širom svijeta: Bouillabaisse. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan: MONACO/ MONTE CARLO - MENTON - RIJEKA, ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazimo u kneževinu MONACO, omiljeno okupljalište svjetskih milijunaša, gdje se utrka F1 ne vozi na stazi već po gradskim ulicama. Na čelu kneževine je dinastija Grimaldi, koja vlada od 13. stoljeća, najstarija vladajuća obitelj na svijetu. MONTE CARLO je poznat po glamuru i luksuznim kasinima, jahtama, prekrasno uređenim šetnicama i parkovima. Slobodno vrijeme.

Nastavak putovanja do MENTONA, jednog od uistinu najljepših gradića na Azurnoj obali, koji daje uvid u to kako je nekoć izgledao luksuzni život na francuskoj rivijeri prije pojave apartmanskih zgrada, modernih hotela sa stotinama soba i sl. Menton mnoge putnike najviše očara jer je često posljadnja stanica na turama kroz Azurnu obalu, a samo je mjesto upravo onakvo kako mnogi putnici zamišljaju idealne gradiće na Azurnoj obali, uz samo more, s predivnom starom lukom, promenadom uz more s palmama i šarolikim kućama s fasadama pastelnih boja najrazličitijih tonova. Obilazak mjesta s pratiteljem putovanja. Slobodno vrijeme. Polazak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Italiju i Sloveniju uz redovite odmore tijekom puta. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim, te u Zagreb u noćnim satima.


Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Polazak iz Karlovca i Rijeke potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 165 € (1243,19 kn)
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Boravišna pristojba cca 1€ po osobi po noćenju
- Opcionalne doplate i izleti: Izlet Pont du Gard: 10€ + ulaznica (9€ odrasli, djeca do 18g. starosti besplatno)

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu:
  20€ (150,69 kn) po osobi.
- Sjedala iza drugih vrata:
  15€ (113,02 kn) po osobi.
- Na svakom autobusu postoje samo 4 ovakva sjedala pa ako ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije.

Informativne cijene ulaznica:
- Arles amfiteatar 6€ 
- Avignon papinska palača 11€

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. 
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja
Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.2298,02 kn
305 €
Termini i cijene:
21.02. - 25.02.2024.  | 305 €
28.03. - 01.04.2024. Uskrs  | 305 €
03.04. - 07.04.2024.  | 305 €
17.04. - 21.04.2024.  | 305 €
01.05. - 05.05.2024. Praznik rada  | 305 €
15.05. - 19.05.2024.  | 305 €
29.05. - 02.06.2024. Dan državnosti  | 305 €
12.06. - 16.06.2024.  | 305 €
26.06. - 30.06.2024.  | 305 €
17.07. - 21.07.2024.  | 305 €
01.08. - 05.08.2024. Dan pobjede  | 305 €

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 3x noćenje/doručak, hotel 2/3* u Provansi
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne dodatne obroke i izlete (Saznaj više)      
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

-->
GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € (150,69 kn) popusta po osobi!