Advent: Pariz - 6 dana / 4 noćenja

Doživite čuveni Pariz uz izuzetno bogat program putovanja
advent-pariz

SUPERIOR adventski aranžmani:

Posebno formiran adventski aranžman kako biste doživjeli najbolje od adventskih sajmova i božićnog ugođaja. Pariz obiluje uistinu velikim brojem božićnih sajmova koji odišu posebnom atmosferom s obzirom da se nalaze u podnožju nekih od najpoznatijih svjetskih znamenitosti.

Vrijednost više:
Mogućnost doplate 20€ (150,69 kn) ukupno po osobi za smještaj u hotelu u RER/Metro zoni javnog prijevoza Pariza!


1. Dan: ZAGREB - STRASBOURG

Polazak iz Zagreba u 04:00 sati s Autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u STRASBOURG, pitoreskni grad čije je čitavo središte UNESCO proglasio zaštićenom svjetskom baštinom. Obilazak najvećih znamenitosti: četvrt MALA FRANCUSKA s brojnim kanalima, mlinicama i mostovima uz koje se nalaze brojne povijesne kuće tradicionalne arhitekture, remek djelo obrambene arhitekture, brana VAUBAN iz 17. stoljeća i brojni restorani i trgovine u romantičnom okruženju. Nastavak šetnje do trga posvećenog Johanu Gutenbergu, tvorcu tiskarskog stroja. Odlazak do nekad najviše katedrale na svijetu, gotičke ljepotice NOTRE - DAME DE STRASBOURG, koja je povezana s brojnim zanimljivim legendama i simbol je najstarije francuske vinske regije Alzace. Katedralni trg prepun je restorana i terasa na kojem možete uživati u pogledu na katedralu, raskošnu baroknu palaču ROHAN i i najstariju očuvanu kuću u Strasbourgu KAMMERZELL ili probati jednan od lokalnih specijaliteta, alzašku pizzu, Tartte flambe.

Slobodno vrijeme za uživanje u čarobnoj adventskoj atmosferi Strasbourga, redovito proglašavanog jednim od Top 10 adventskih gradova na svijetu (pogledajte slike). Smještaj u hotel. Noćenje.

2. Dan: REIMS - PARIZ
Doručak. Odjava iz hotela. Na putu prema Parizu prolazimo kroz Champagne, jednu od najpoznatijih vinskih regija svijeta. Posjet REIMSU, glavnom gradu regije Champagne koji ostavlja bez daha svojom čuvenom katedralom Notre Dame, arhitektonskim remek djelom kojeg mnogi smatraju najljepšom gotičkom crkvom na svijetu. Obilazak gradskog središta i kraće slobodno vrijeme. Preporučamo da kušate čašu pravog šampanjca koji potječe upravo iz ove regije, a sve ostalo na svijetu su pjenušci. Nastavak puta prema Parizu.

Po dolasku u PARIZ smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak u obilazak središta Pariza javnim prijevozom i pješice. Razgled započinjemo kod jednog od najznačajnijih znamenitosti Pariza: ARC DE TRIOMPHE, drugog najvećeg slavoluka na svijetu, visokog 50 metara, s panoramskim pogledom na avenije Pariza koje se ovdje spajaju u ogroman kružni tok. Nastavljamo preko najpoznatije pariške avenije CHAMPS ELYSEES, gdje se na 2 km prostiru najluksuznije trgovine, restorani i hoteli, obilazimo slavni PLAMEN SLOBODE, TRG TROCADERO s brojnim muzejima, čuvenom fontanom i vodenim topovima, te najljepšim pogledom na EIFFELOV TORANJ, daleko najpoznatiji simbol Pariza. Kratkom šetnjom dolazimo do samog tornja s kojeg puca nezaboravan pogled s 324m visine, obilazimo i MARSOVE POLJANE omiljeno okupljalište Parižana podno Eiffelovog tornja. Navečer predlažemo plovidbu Seinom i razgled velikog broja gradskih znamenitosti s broda, kada ćete Pariz i njegove osvijetljene spomenike i mostove moći doživjeti u posebnom ugođaju. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan: PARIZ
Doručak. Obilazak ostatka najvažnijih znamenitosti Pariza pješice i javnim prijevozom. Obilazimo najpoznatiji pariški most: PONT ALEXANDRE III, nastavljamo do najvećeg trga u Parizu PLACE DE LA CONCORDE, šećemo kroz vrtove i poznati park JARDIN DES TUILERIES. Dolazimo do LOUVREA, najpoznatijeg muzeja na svijetu, s neprocjenjivim umjetninama poput čuvene Mona Lise. Slobodno vrijeme. Nastavak razgledavanja i odlazak do najstarijeg dijela Pariza, ILLE DE LA CITE; PONT NEUF; SAINTE CHAPELLE i najpoznatija svjetska katedrala NOTRE DAME. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na večeru u tipični francuski bistro, u jednu od najpoznatijih četvrti Pariza, Latinsku četvrt - boemski dio Pariza u kojem su stvarali Camus, Sartre i Beckett. Prije povratka u hotel prošetati ćemo AVENIJOM SAINT GERMAIN koja obiluje kafićima gdje su se nekad susretali najznačajniji francuski umjetnici, sve do PANTHEONA i LUKSEMBURŠKIH VRTOVA. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan: PARIZ
Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet u VERSAILLES, monumentalni barokni dvorac iz doba Luja XIV. kojem se tada kao i danas, divio čitav svijet, a koji je zbog svoje grandioznosti jedna od najposjećenijih atrakcija Francuske i UNESCO zaštićeni dio svjetske baštine. Slobodno vrijeme za obilazak unutrašnjosti dvorca i prekrasnog parka s impozantnim fontanama. Povratak u Pariz i nastavak razgledavanja: tvrđava BASTILLE i jedan od najljepših trgova Pariza PLACE DES VOSGES, RUE ST HONORE shopping raj za ljubitelje visoke mode, te predivna PALAČA GARNIER gdje je rođen balet. Slobodno vrijeme. Odlazak do MONTMARTRE, jedne od najljepših četvrti Pariza i najvišeg dijela grada s kojeg puca veličanstven panoramski pogled. Obilazak čuvene bazilike SACRE COEUR prepoznatljive bijele boje i još jednog od simbola Pariza. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od mnogobrojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan: PARIZ (opcionalno Disneyland)
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan namjenjen uživanju u Parizu i posjetu najvećim znamenitostima i muzejima. Popnite se na Eiffelov toranj, razgledajte remek djela slikarstva u svjetski poznatom muzeju Orsay, prošećite čuvenom robnom kućom Lafayette ili se jednostavno sjednite uz čašu vina u jednom od brojnih francuskih bistroa i uživajte u adventskoj atmosferi ovog nevjerojatnog grada.

Alternativno, ukoliko želite, provedite dan u DISNEYLANDU u kojem se u ovo doba održava "Enchanted Christmas" adventski program. Stotine dekoracija, božićna svjetla u tisuću boja kroz cijeli park, višestruke tematske predstave i još puno toga... u svakom slučaju, dan proveden u Disneylandu u adventsko doba oduševiti će Vas svojom čarolijom (individualno, pratitelj putovanja će na licu mjesta dati detaljne upute). Odlazak iz Pariza oko 22h. Ugodna vožnja prema Njemačkoj uz redovite odmore tijekom puta.

6. Dan: NJEMAČKA – ZAGREB
Povratak za Hrvatsku vožnjom kroz Njemačku i Austriju uz redovite odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima.


Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Tijekom razgledavanja grada koristi se javni prijevoz (Tramvaj/Bus/Metro/RER).
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu iznosi 180 € (1356,21 kn)
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Boravišna pristojba cca 2€ po osobi/noćenju
- Opcionalne doplate i izleti: izlet u Versailles 20€ + ulaznica

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu:
  20€ (150,69 kn) po osobi.
- Sjedala iza drugih vrata:
  15€ (113,02 kn) po osobi.
- Na svakom autobusu postoje samo 4 ovakva sjedala pa ako ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije.

Informativne cijene ulaznica:
- plovidba brodom po Seini 20€
- Slavoluk pobjede 13€
- Versailles 21,50€ (građani EU do 26g. besplatno)
- Louvre 17€ (građani EU do 26g. besplatno)
- D’Orsay 13-16€ (građani EU do 26g. besplatno)
- Eiffelov toranj 11,30€-28,30€ ovisno o tome do kojeg kata se ide, liftom ili stepenicama. Djeca do 4g. besplatno, mladi do 24 godine 50% popusta

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40.
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja
Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.2411,04 kn
320 €
Termini i cijene: FRNPRPADV
05.12. - 10.12.2023.  | 320 € (2411,04 kn)
19.12. - 24.12.2023.  | 320 € (2411,04 kn)

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 3x noćenje/doručak u okolici Pariza u kvalitetnom
  hotelu 2/3* uz mogućnost doplate 20€ (150,69kn) za
  hotel u zoni javnog prijevoza RER/Metro
- 1x noćenje/doručak u okolici Strasbourga
  u kvalitetnom hotelu 2/3*
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € (150,69 kn) popusta po osobi!