Nova godina: Istanbul - 6 dana / 4 noćenja

First Minute cijena s uključenim popustom do 400 kn po osobi!
istanbul-putovanje-6-dana

Vrijednost više:
Mogućnost doplate, ukupno 95 kn po osobi, za smještaj u hotelu 3/4*, s odličnom pozicijom u strogom centru grada (Sultanahmet), cca 10-15 min. od najvećih znamenitosti!


1. Dan: SOFIJA

Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora u 04:00h, te iz Slavonskog Broda u 06:45h s benzinske postaje Zovko (obvezna najava). Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz redovite odmore i zaustavljanja tijekom puta. Po dolasku u Sofiju smještaj u hotel i kraći odmor.

Sofija kao glavni grad Bugarske i jedan od najstarijih gradova Europe s bogatom poviješću od preko 7000 godina, oduševljava velikim brojem povijesnih znamenitosti, šarmantnim popločenim šetalištima, živim noćnim životom i odličnim opcijama za povoljan shopping. Obilazak gradskih znamenitosti: čuvena katedrala Aleksandra Nevskog sa svojom zlatnom kupolom - jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu i najpoznatija znamenitost Bugarske, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga – glavni gradski trg, crkva Svete Sofije – druga najstarija crkva u Sofiji iz 6 st., Predsjednička palača, Rotunda Svetog Juraja, ruska crkva Svetog Nikolaja, Narodno kazalište, crkva Svete Petke Samardžijske, te Banya Bashi đamija – jedina preostala aktivna đamija u Sofiji, poznata po svojoj 15 metarskoj kupoli, koju je dizajnirao najveći arhitekt Otomanskog carstva, Mimar Sinan. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. Dan: ISTANBUL
Doručak. Nastavak putovanja. Po dolasku u Istanbul smještaj u hotel i kraći odmor nakon kojeg idemo u obilazak samog „srca modernog Istanbula“.

Beyoğlu četvrt kao najživlji dio Istanbula, s mnogim restoranima, suvenirnicama, antikvarijatima i barovima iz kojih dopire miris neizostavne nargile je odlično mjesto za početni doživljaj ovog nevjerojatnog grada. Posjetit ćemo glavni gradski trg Taksim i prošetati se glavnom shopping ulicom Istiklal Caddesi, „žilom kucavicom“ Istanbula, s pitoresknim starinskim tramvajima i internacionalnim shopping lancima smještenim unutar zgrada iz 19 st.

Obilazak nastavljamo do neizostavnog Galata tornja, jedne od najprepoznatljivijih znamenitosti Istanbula, srednjovjekovnog kamenog tornja koji dominira Istanbulom s čijeg vrha se pruža nezaboravan pogled na cijeli grad. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan: ISTANBUL
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u posjet čuvenom Grand Bazaru. Po mnogima jedan od najinteresantnijih dijelova Istanbula, s preko 4000 malih obiteljskih radnji smještenih u labirintu preko 60 natkrivenih uličica, a koji je 2014.g., s preko 90 milijuna posjetitelja, proglašen najposjećenijom svjetskom znamenitosti. Slobodno vrijeme za pravu tursku kavu, šetnju ili povoljni shopping.

Istanbul je prepun povijesnim znamenitostima i teško je izdvojiti najveće, međutim stari grad tj. Sultanahmet zaslužuje posebnu pažnju. Preporučujemo fakultativni obilazak najvećih znamenitosti Sultanahmenta uz uključene slušalice, vođenje lokalnog vodiča i pratnju našeg voditelja putovanja kako biste ove uistinu posebne znamenitosti doživjeli na najbolji mogući način: DŽAMIJA SULTANA AHMETA tj. PLAVA DŽAMIJA, spektakularna je džamija izgrađena s ciljem da nadmaši ljepotu susjedne Aye Sofye, po mnogima je sa svojih 6 minareta najljepša džamija na svijetu. Uz Plavu Džamiju obići ćemo i HIPODROM, nekadašnji centar bizantskog javnog života i mjesto održavanja antičkih igara i utrka. AYA SOFYA, nekoć najveća crkva Bizantskog carstva, pretvorena u džamiju u 15.st., do nedavno svjetski poznati UNESCO zaštićeni muzej kojeg mnogi smatraju jednim od simbola Istanbula zbog nenadmašivog povijesnog značaja, te iznimne ljepote i arhitektonske forme. TOPKAPI PALAČA i MUZEJ, glavna rezidencija sultana, nekad administrativno i kulturno središte Otomanskog carstva, danas čuva jedinstvene relikvije muslimanskog svijeta i jedna je od glavnih atrakcija Istanbula zbog jedinstvenog uvida koji pruža u to kako je izgledalo Otomansko carstvo. Obilazak spomenutih znamenitosti je moguće uz doplatu proširiti i posjetom CISTERNA BAZILICI, koju nazivaju i „potopljenom palačom“, a koja je najveća od nekoliko stotina podzemnih antičkih cisterni koje leže ispod Istanbula. Danas je jedna od najposjećenijih znamenitosti Istanbula, te ostaje u sjećanju kao nešto posebno s obzirom na duboko atmosferični ugođaj kojeg pruža 336 crveno osvjetljenih mramornih stupova uronjenih u vodu.

Slobodno poslijepodne, po želji moguć povratak u hotel i kraći odmor. 

S obzirom da je Istanbul jedini grad na svijetu koji se prostire na dva kontinenta, predvečer preporučujemo odlazak s voditeljem putovanja na izlet u Aziju. Za Istanbul se kaže da je europska strana usmjerena na turiste, dok se život odvija upravo na azijskoj strani. Provezite se Marmarayem - podzemnim vlakom ispod Bospora koji spaja Europu i Aziju, do Üsküdara - živopisne četvrti na azijskoj strani koja odiše životom. Prošećite popularnom šetnicom - jedinim mjestom u Istanbulu gdje je moguće prošetati uz Bospor. Izbliza upoznajte Mihrimah Džamiju, te nikako ne propustite slikati se ispred svjetski poznate Kiz Kulesi - Djevojačke kule, toliko popularne da se kaže: "nisi bio u Istanbulu ako nemaš sliku s Djevojačkom kulom". Šetnju završite u popularnom Turskom restoranu, s predivnim pogledom na Djevojačku kulu i mjesto na kojem se Bospor spaja s Mramornim morem. U hotel ćemo se vratiti na najbolji mogući način, kratkom plovidbom preko Istanbulskog kanala, koristeći gradski trajekt koji je znamenitost sama po sebi i također jedno od iskustava koje ne treba propustiti dok ste u Istanbulu. Noćenje.

4. Dan: ISTANBUL, DOČEK NOVE GODINE
Doručak. Odlazak u obilazak ostatka najvećih gradskih znamenitosti javnim prijevozom i pješice: Obilazak Sulejmanije koja svojom idealnom pozicijom u središtu grada dominira gradskom panoramom i uz Plavu Džamiju svakako je jedna od najljepših džamija na svijetu, pravi simbol Istanbula, te jedno od najvećih remek djela čuvenog arhitekta Sinana.

Nastavljamo šetnju prema „Zlatnom Rogu", morskom tjesnacu koji razdvaja stari grad od novog Istanbula, a tijekom šetnje ćemo upoznati jednu od najinteresantnijih gradskih četvrti, s mnoštvom uličica prepunih trgovinama, tipičnim prodavaonicama turskih slatkiša, restoranima i mjestima gdje se može popiti prava turska kava ili čaj, a što će nam omogućiti da upoznamo istinski Istanbul.

Prošetati ćemo do Yeni Cami, tj. Nove Džamije koja potiče iz 17.st., ikonične građevine koja je sastavni dio vizure starog dijela grada. Obilazak Egipatske tržnice tj. Misir Čaršije, poznate tržnice začina, koja u novije vrijeme ima i sve širu ponudu čajeva, tekstila, suvenira i svega ostalog. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom zaista posebnom bazaru, koji odiše čudesnim rasponom mirisa, boja i okusa. Nakon Egipatske tržnice odlazimo do Galata mosta, popularnog mosta koji spaja stari i novi dio grada s kojeg stanovnici Istanbula pecaju i time privlače mnoštvo galeba koji su dio cjelokupnog ugođaja i zajedno sa znamenitostima starog grada u pozadini upotpunjuju sliku Istanbula.

Poslijepodne preporučamo odlazak na krstarenje Bosporom, što je idealan način za doživjeti neke od najvećih znamenitosti Istanbula, većina kojih se najbolje može doživjeti upravo s vode, od neizostavnih džamija, do veličanstvenih tvrđava i palača koje najbolje svjedoče veličini Otomanskog carstva. 

Slobodna večer za pripremu za najluđu noć u godini. Dočekajte Novu u nekom od klubova ili restorana s organiziranim dočekom i svečanim programom ili s pratiteljem putovanja na otvorenom u fantastičnoj atmosferi na gradskim ulicama i trgovima uz svečani vatromet. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan: ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela i slobodan dan za uživanje u Istanbulu.  Iskoristite slobodan dan za šetnju uz Bospor, odlazak u posjet nekom od muzeja ili last minute shopping na nekom od bazara. Onima koji žele iskusiti nešto drukčije, a istovremeno doživjeti i neizostavni dio turske kulture, predlažemo posjet hamamu odnosno tradicionalnoj turskoj kupelji što će Vam okrijepiti i dušu i tijelo. Polazak iz Istanbula u kasnim večernjim satima oko 22 sata. Ugodna vožnja kroz Tursku i Bugarsku uz redovite odmore i pauze tijekom puta.

6. Dan: BUGARSKA/SRBIJA - ZAGREB
Povratak za Hrvatsku ugodnom vožnjom kroz Bugarsku i Srbiju uz redovite odmore i zaustavljanja tijekom puta. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.


Napomene:
- First Minute popust vrijedi samo za ograničeni broj mjesta, nakon popunjenja tih mjesta vrijedi redovna cijena!
- U slučaju kada putuje samo jedna osoba, doplata za 1/1 sobu: 890 kn
- Polazak iz Slavonskog Broda potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- Prilikom razgledavanja grada koristi se javni prijevoz
- Opcionalne doplate: krstarenje Bosporom i vođeni razgled grada s broda 25€, izlet u Aziju s uključenom večerom u popularnom turskom restoranu 30€.
- Opcionalni izlet Sultanahmet (Plava Džamija, Hipodrom, Aya Sofya i Topkapi palača s ulaskom u prvo dvorište tj. Hagia Irene): 40€ s uključenim audio slušalicama, vođenje lokalnog vodiča i pratnju našeg voditelja putovanja
- Nakon izleta Sultanahmet, putnici koji žele imati će slobodno vrijeme za opcionalni dodatni posjet Haremu u Topkapi palači, obilazak muzeja i šetnju kroz dodatna tri dvorišta uz doplatu za ulaznicu 280 turskih lira (200 lira bez Harema)
- U slučaju da želite proširiti obilazak do Cisterna Basilica, voditelj puta će Vas otpratiti, a ulaznica se dodatno plaća 30 turskih lira.

Mogućnost doplate za sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu autobusa: 
100 kn po osobi (Na svakom autobusu postoje samo dva takva sjedala pa ako ste zainteresirani za to, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije)

VAŽNO: granične i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Svi putnici koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Bez valjanog osiguranja putnicima će biti odbijen ulazak u zemlju. Svakako preporučujemo uplatu paketa putnog osiguranja (150 kn po osobi), pri uplati samog aranžmana, a s uključenim osiguranjem od otkaza, nesretnog slučaja i putnim zdravstvenim osiguranjem.

Svi putnici prije uplate putovanja dužni su samostalno provjeriti i osigurati da posjeduju valjane putne isprave s dovoljno dugim rokom trajanja. U slučaju da im agencija ne posreduje pri ugovaranju putnog osiguranja putnici su dužni uplatiti si putno zdravstveno osiguranje kako bi osigurali da imaju nužno potrebne isprave za ulazak u Tursku. Putnici koji nemaju valjane putne isprave i ugovoreno zdravstveno osiguranje prije početka putovanja, neće moći započeti putovanje i/ili uću u Tursku, za što agencija nije odgovorna.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.2.170 kn
1.770 kn
Termini i cijene: NGDIST
28.12.2021. - 02.01.2022.  | 2.170 kn 1.770 kn

Cijena uključuje: - prijevoz autobusom visoke turističke klase
- 3x noćenje/doručak u hotelu 3* u Istanbulu
  uz mogućnost doplate 95 kn za hotel 3/4*
  s odličnom pozicijom u strogom centru grada
- 1x noćenje/doručak u Sofiji u kvalitetnom hotelu 3/4*
  s odličnom pozicijom u zoni javnog prijevoza
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju
- peronizaciju i kol. uslugu

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 100 kn popusta po osobi!