Advent u Pragu, Beču i Bratislavi - 4 dana

Idealan spoj adventskih destinacija uz popust do 300 kn!
putovanje-advent-prag-bec-bratislava

SUPERIOR adventski aranžmani:

Posebno formiran adventski aranžman kako biste doživjeli najbolje od adventskih sajmova i božićnog ugođaja uz mogućnost kvalitetnijih hotela na boljoj lokaciji. Preporučujemo: smještaj u hotelu 3* u samom Pragu, u zoni metroa, cca 15 min. od strogog centra, uz doplatu ukupno 95 kn po osobi.
 
1. DAN: ZAGREB – BEČ - PRAG
Polazak iz Zagreba u 05:00h s Autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Beč u prijepodnevnim satima. Šetnja središtem grada: ZGRADA SECESIJE, CARLSPLATZ, RINGSTRASSE, ZGRADA OPERE, MUSEUMSQUARTIER, MARIA THERESIEN PLATZ, PARLAMENT, GRADSKA VIJEĆNICA. Posjet čuvenom božićnom sajmu CHRISTKINDLMARKT. Jedan od najvećih božićnih sajmova u Europi oduševiti će Vas bajkovitom atmosferom. Slobodno vrijeme za uživanje u božićnim delicijama i slatkišima, te kupnju božićnih darova i suvenira na nekom od brojnih štandova. KATEDRALA SV. STJEPANA, najpoznatiji simbol Beča, KARTNERSTRASSE čuvena šoping ulica, KAPUCINSKA CRKVA gdje su pokapani Habsburgovci; ALBERTINA, galerija s najvećom zbirkom grafike na svijetu; Nastavak puta. Po dolasku u Prag smještaj u hotel i kraći odmor. Navečer preporučamo odlazak na šetnju središtem Praga i večeru u tipičnoj češkoj pivnici gdje možete uživati u češkim specijalitetima i svjetski poznatom češkom pivu. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: PRAG
Doručak. Odlazak u razgledavanje grada i obilazak glavnih znamenitosti s lokalnim vodičem: HRADČANY s najvećim srednjovjekovnim dvorcem na svijetu, PRAŠKY GRAD, PREDSJEDNIČKA PALAČA; KATEDRALA SV. VIDA; BAZILIKA SV. JURJA; BELVEDERE, NOVA KRALJEVSKA PALAČA; PALAČA ROSENBERG; (uz mogućnost samostalnog posjeta ZLATNOJ ULICI). S Hradčana spuštamo se do jednog od glavnih simbola Praga: KARLOVOG MOSTA. Nastavljamo obilazak: ASTRONOMSKI SAT; najpoznatiji sat na svijetu s najstarijim mehanizmom takvog tipa u Europi; STAVOVSKE DIVADLO; HAVELSKE TRŽNICE, poznata praška tržnica koja potiče još iz 13. st.; VACLAVSKE NAMESTI središnji praški trg s prekrasnim božićnim sajmom. Slobodno vrijeme. Poslijepodne preporučujemo fakultativnu plovidbu brodom po Vltavi uz vođeni razgled grada s broda. Kako brod kreće u blizini židovske četvrti, predlažemo šetnju uz ŽIDOVSKO GROBLJE i STARONOVU SINAGOGU; jednu od najstarijih gotičkih građevina u Pragu. Navečer preporučujemo odlazak na nezaboravnu večer zabave, muzike i plesa u pravu srednovjekovnu češku tavernu sa višesatnim show programom uz bogatu večeru u više slijedova s uključenim pićem. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: PRAG, KUTNA HORA, PRAG
Doručak. Nastavak razgledavanja preostalih znamenitosti Praga javnim prijevozom i pješice: PRAŠNA BRANA, jedna od 13 zaštitnih kula gradskih zidina; NAMESTI REPUBLIKE jedan od centralnih trgova Praga; CELETNA ULICA s fasadama pastelnih boja od kojih svaka ima svoju višestoljetnu priču; KARLOVO SVEUČILIŠTE osnovano u 14. st, a danas najveće sveučilište srednje Europe; TYNSKA CRKVA / HRAM, jedna od najupečatljivijih gotičkih crkvi iz 14. st. koja dominira STAROMESTSKIM NAMESTIMA; jednim od dva glavna trga u Pragu s predivnim božićnim sajmom s drvenim kućicama koje nude velik izbor božićnih darova i raznih slastica.

Slobodno vrijeme za ručak ili uživanje u adventskom duhu Praga i raznim lokalnim specijalitetima na nekom od mnogobrojnih štandova. Poslijepodne predlažemo odlazak na poludnevni izlet u prekrasni rudarski gradić u blizini Praga, KUTNA HORA, jedno od najznačajnijih mjesta u Češkoj čiji se povijesni centar nalazi na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Veličinom i potencijalom, Kutna Hora je u prošlosti bila glavni rival Pragu, a danas ovaj gradić privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Naime, Kutna Hora je nadaleko poznata i po kosturnici u Sedlecu čija je unutrašnjost ukrašena kostima 30.000 tijela čija priča potiče još iz 12.st. i uključuje opata, hodočašće u svetu zemlju, groblje, odlazak u raj i stanovitog grofa, a cijelu priču ćete saznati na licu mjesta. Odlazak do veličanstvene crkve sv. Barbare, jedne od najznačajnijih crkvi centralne Europe, također na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Slobodno vrijeme. 

Povratak u Prag u ranim večernjim satima. Preporučujemo večernju šetnju prekrasno okićenim Pragom s pratiteljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: PRAG - BRATISLAVA- ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema glavnom gradu Slovačke – Bratislavi. Ovdje ćete naći sve: šarmantne građanske kuće, elegantne palače, malene trgove i romantične uske uličice. Grad opuštene atmosfere, glazbene tradicije, ukusne hrane i dobre kapljice. Po dolasku šetnja odlično očuvanom gradskom jezgrom i razgled znamenitosti: KATEDRALA SV. MARTINA; MICHALSKA VRATA; obilazak ĆUMIL-a jednog od simbola Bratislave; NARODNO KAZALIŠTE iz 19 st. i zgrada REDUTE, predivna filharmonijska dvorana. Posjet živopisnom božićnom sajmu na glavnom gradskom trgu HLAVNE NAMESTI. Jednako čarobna, međutim potpuno drukčija božićna atmosfera od onih u Beču i Pragu upotpuniti će Vam doživljaj Adventa. Slobodno vrijeme. Polazak prema Hrvatskoj u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.Napomene:
- First Minute popust vrijedi samo za ograničen broj mjesta!
- U slučaju kada putuje jedna osoba, doplata za 1/1 sobu: 390 kn
- Za kretanje po Pragu koristimo javni prijevoz: pojedinačna karta 30 min. 24 CZK (cca 6 kn)
- Boravišna pristojba: cca 0,65 € po osobi i noćenju plaća se na licu mjesta
- Opcionalne doplate i fakultativni izleti: večera u tradicionalnoj češkoj pivnici 17€, večer zabave, muzike i plesa u češkom restoranu/taverni sa višesatnim show programom uz bogatu večeru u više slijedova s uključenim pićem: 34€, poludnevni izlet u Kutnu Horu 18€, plovidba brodom po Vltavi uz vođeni razgled grada s broda: 15€

Informativne cijene ulaznica:
- Židovska četvrt 300 CZK 
- Muzej voštanih figura 160 CZK
- Kutna Hora: ulaznica u kosturnicu 90 CZK, crkva Svete Barbare 80-120 CZK

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
AMERICAN EXPRESS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.1.020 kn
720 kn
Termini i cijene: ADVt10abr
28.11. - 01.12.  | 1.020 kn 720 kn
05.12. - 08.12.  | 1.020 kn 720 kn
12.12. - 15.12.  | 1.020 kn 720 kn
19.12. - 22.12.  | 1.020 kn 720 kn

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 3x noćenje/doručak u okolici Praga u hotelu 3*
  uz mogućnost doplate 95 kn za hotel u samom Pragu,
  u zoni metroa, cca 15 min. od strogog centra
- obilaske prema programu uz stručno vodstvo
- licenciranog turističkog pratitelja
- pripremu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti ili muzeje
- opcionalne doplate (Saznaj više)
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 100 kn popusta po osobi!