Čarolija Adventa u Toskani - 3 dana

First Minute cijena s popustom 200 kn!
advent-u-toskani

Malo je poznato da gradovi Toskane tijekom adventa odišu posebnom atmosferom. Prekrasno okićene ulice u kombinaciji s nevjerojatnom srednjovjekovnom arhitekturom i mnogobrojnim božićnim sajmovima, od koji je jedan redovito proglašavan jednim od TOP 10 u Europi, stvaraju čaroban ugođaj koji će Vam dugo ostati u sjećanju!
 
1. DAN: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, u 05:45 sati iz Karlovca (benz. postaja Petrol, obvezna najava), te u 07:30 sati iz Rijeke s Vrata Jadrana. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz povremene odmore. Dolazak u BOLOGNU; grad sveučilišta, obrazovanja i umjetnosti. Obilazak gradskog središta: NEPTUNOVE FONTANE; PIAZZA MAGGIORE, omiljeno sastajalište lokalnog stanovništa na kojem se nalaze dvije velike znamenitosti: PALAČA D'ACCURSIO i BAZILIKA SV. PETRONIJA.

Slobodno vrijeme za uživanje u tradicionalno okićenom božićnom sajmu u središtu Bologne. Kušajte razne toskanske specijalitete, uživajte u kuhanom vinu i tradicionalnim božićnim slasticama, obavite božićni shopping ili kupite pokoji suvenir. Nastavak šetnje do PALAČE DELL'ARCHIGINASSIO gdje je osnovano najstarije sveučilište na svijetu, posjet tržnici QUADRILATERO koja je u srednjem vijeku bila srce starog grada, te šetnja do PIAZZA SAN STEFANO na kojoj se nalazi čak sedam crkvica i dva najviša tornja u Bologni. Nastavak puta prema Montecatini Termama, gradiću koji u doba Adventa posebno oživi i gdje nam je lociran hotel. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: LUCCA - PISA
Doručak. Odlazak do LUCCE, rodnog grada skladatelja Giacoma Puccinia. Obilazak renesansne gradske jezgre i ZIDINA koje danas čine veličanstveni prsten oko grada. Obilazak: KATEDRALA SV. MARTINA, CRKVA SV. MIHAELA,  PALLAZO i TORANJ GUINIGI, najviši toranj u gradu s nezaboravnom panoramom toskanskog krajolika. Slobodno vrijeme. Predlažemo zajednički izlet u PISU uz doplatu što uključuje i panoramsku vožnju vlakom cca 20tak min. PISA će vas oduševiti svojom jedinstvenom arhitekturom i bogatom poviješću. Razgledavanje započinjemo na PIAZZA DEI MIRACOLI trgu na kojem se doista, kako mu samo ime kaže, nalaze čudesne građevine: KOSI TORANJ, simbol Pise i jedna od najposjećenijih znamenitosti Europe, KRSTIONICA, KATEDRALA iz 11 st. duga preko stotinu metara, te monumentalno groblje CAMPOSANTO čiji su zidovi ukrašeni prekrasnim gotičkim freskama. Slobodno vrijeme. Povratak u Montecatini Terme. 

Navečer preporučujemo šetnju s pratiteljem putovanja po Montecatini Termama - ovaj gradić u doba Adventa postaje regionalni centar adventskih aktivnosti s predivno ukrašenim uličicama, mnogobrojnim zabavnim događajima, te neizostavnim štandovima koji prodaju razne adventske delicije i suvenire. Uživajte u nekoj od zabavnih aktivnosti poput posjeta pravoj pravcatoj kući Djeda Božićnjaka koji je, nećete vjerovati, upravo ovdje u Castello delle Terme Tamerici odlučio preseliti svoj zimski dom! Sudjelujte u različitim aktivnostima poput čokoladnog laboratorija gdje možete pripremiti svoju idealnu slasticu i još mnogo toga! Noćenje.

3. DAN: FIRENZA - RIJEKA, ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na upoznavanje Firenze, glavnog grada Toskane. Za potpuni doživljaj, u samo središte Firenze ćemo ući na najbolji mogući način, vlakom koji će nam omogućiti panoramski ulazak u grad i značajnu uštedu na vremenu. Po dolasku odlazimo u vođeni razgled grada s lokalnim vodičem uz korištenje slušalica koje će omogućiti da se raziđete i potpuno doživite sve znamenitosti: crkva SANTA MARIA NOVELLA; KAPELA MEDICI; crkva SAN LORENZO; čuvena KATEDRALA na kojoj su radili mnogi poznati umjetnici s fasadom od rozog, bijelog i zelenog mramora tipičnog za Toskanu, ZVONIK; PIAZZA SIGNORIA; PALAZZO VECCHIO; GALERIJA UFIZZI najpoznatija svjetska galerija s djelima Botticellia, Giotta, Rafaela i Da Vincia, CRKVA SANTA CROCE i šećer na kraju: PONTE VECCHIO, svjetski poznati most preko rijeke Arno i simbol Firenze. 

Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od najpoznatijih božićnih sajmova u Europi, lociranom ispred crkve SANTA CROCE koja potiče još iz 13 st. Raznolika ponuda na više od 50 predivno uređenih štandova omogućit će Vam da u potpunosti doživite adventski ugođaj Firenze. U poslijepodnevnim satima povratak za Hrvatsku. Dolazak u Rijeku i Zagreb u kasnim večernjim satima.Napomene:
- First Minute popust vrijedi samo za ograničen broj mjesta!
- Polazak iz Karlovca i Rijeke potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- U slučaju kada putuje samo 1 putnik, obavezna doplata: 390 kn
- Na svim polascima postoji mogućnost doplate za večere u hotelu (polupansion)
- Prilikom razgledavanja Firenze uz lokalnog vodiča se koriste slušalice: 4€ po osobi
- Boravišna pristojba: 1€ po osobi po noćenju
- Peronizacija i kolodvorska usluga: 15 kn po osobi.
- Opcionalni izleti i doplate: izlet u Pisu sa uključenim kartama za vlak 15€

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
AMERICAN EXPRESS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.1.030 kn
830 kn
Termini i cijene: ITADVaitRJKt10
29.11. - 01.12.  | 1.030 kn 830 kn
06.12. - 08.12.  | 1.030 kn 830 kn
13.12. - 15.12.  | 1.030 kn 830 kn
20.12. - 22.12.  | 1.030 kn 830 kn

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 2x noćenje i doručak u hotelu 3*
  uz mogućnost polupansiona (večere u hotelu)
- obilaske prema programu uz stručno vodstvo
- licenciranog turističkog pratitelja
- pripremu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti ili muzeje
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- posjet Firenzi s uključenim kartama za vlak:15€
- opcionalno putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 100 kn popusta po osobi!