Čarolija Adventa u Toskani - 3 dana

Upoznajte čudesnu Toskanu, najpoznatiju regiju Italije
advent-u-toskani-2

Malo je poznato da gradovi Toskane tijekom adventa odišu posebnom atmosferom. Prekrasno okićene ulice u kombinaciji s nevjerojatnom srednjovjekovnom arhitekturom i mnogobrojnim božićnim sajmovima, od koji je jedan redovito proglašavan jednim od TOP 10 u Europi, stvaraju čaroban ugođaj koji će Vam dugo ostati u sjećanju!
 
1. DAN: ZAGREB, KARLOVAC, RIJEKA – BOLOGNA
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Glavnog kolodvora (detalji u završnoj obavijesti dva dana prije polaska), u 05:45 sati iz Karlovca (benz. postaja Petrol, obvezna najava), te u 07:30 sati iz Rijeke s Vrata Jadrana. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz povremene odmore. Dolazak u BOLOGNU; grad sveučilišta, obrazovanja i umjetnosti. Obilazak gradskog središta: NEPTUNOVE FONTANE; PIAZZA MAGGIORE, omiljeno sastajalište lokalnog stanovništa na kojem se nalaze dvije velike znamenitosti: PALAČA D'ACCURSIO i BAZILIKA SV. PETRONIJA.

Slobodno vrijeme za uživanje u tradicionalno okićenom božićnom sajmu u središtu Bologne. Kušajte razne toskanske specijalitete, uživajte u kuhanom vinu i tradicionalnim božićnim slasticama, obavite božićni shopping ili kupite pokoji suvenir. Nastavak šetnje do PALAČE DELL'ARCHIGINASSIO gdje je osnovano najstarije sveučilište na svijetu, posjet tržnici QUADRILATERO koja je u srednjem vijeku bila srce starog grada, te šetnja do PIAZZA SAN STEFANO na kojoj se nalazi čak sedam crkvica i dva najviša tornja u Bologni. Nastavak puta. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: LUCCA - PISA
Doručak. Odlazak do LUCCE, rodnog grada skladatelja Giacoma Puccinia. Obilazak renesansne gradske jezgre i ZIDINA koje danas čine veličanstveni prsten oko grada. Obilazak: KATEDRALA SV. MARTINA, CRKVA SV. MIHAELA,  PALLAZO i TORANJ GUINIGI, najviši toranj u gradu s nezaboravnom panoramom toskanskog krajolika. Slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni izlet u PISU koja oduševljava svojom jedinstvenom arhitekturom i bogatom poviješću. Po dolasku obilazak započinjemo na trgu PIAZZA DEI MIRACOLI na kojem se, kako mu samo ime kaže, nalaze doista čudesne građevine. Obići ćemo i KOSI TORANJ, jednu od najprepoznatljvijih građevina na svijetu, KRSTIONICU, te KATEDRALU iz 11 st. dugu preko stotinu metara, kao i monumentalno groblje CAMPOSANTO čiji su zidovi ukrašeni prekrasnim gotičkim freskama. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom uistinu posebnom gradiću. Povratak u hotel. 

Navečer preporučujemo šetnju s pratiteljem putovanja po Montecatini Termama - ovaj gradić u doba Adventa postaje regionalni centar adventskih aktivnosti s predivno ukrašenim uličicama, mnogobrojnim zabavnim događajima, te neizostavnim štandovima koji prodaju razne adventske delicije i suvenire. Uživajte u nekoj od zabavnih aktivnosti poput posjeta pravoj pravcatoj kući Djeda Božićnjaka koji je, nećete vjerovati, upravo ovdje u Castello delle Terme Tamerici odlučio preseliti svoj zimski dom! Sudjelujte u različitim aktivnostima poput čokoladnog laboratorija gdje možete pripremiti svoju idealnu slasticu i još mnogo toga! Noćenje.

3. DAN: FIRENZA - RIJEKA, ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na upoznavanje Firenze, glavnog grada Toskane. Za potpuni doživljaj, u samo središte Firenze ćemo ući na najbolji mogući način, vlakom koji će nam omogućiti značajnu uštedu na vremenu. Po dolasku odlazimo u vođeni razgled grada s lokalnim vodičem uz korištenje slušalica koje će omogućiti da se raziđete i potpuno doživite sve znamenitosti: crkva SANTA MARIA NOVELLA; KAPELA MEDICI; crkva SAN LORENZO; čuvena KATEDRALA na kojoj su radili mnogi poznati umjetnici s fasadom od rozog, bijelog i zelenog mramora tipičnog za Toskanu, ZVONIK; PIAZZA SIGNORIA; PALAZZO VECCHIO; GALERIJA UFIZZI najpoznatija svjetska galerija s djelima Botticellia, Giotta, Rafaela i Da Vincia, CRKVA SANTA CROCE i šećer na kraju: PONTE VECCHIO, svjetski poznati most preko rijeke Arno i simbol Firenze. 

Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od najpoznatijih božićnih sajmova u Europi, lociranom ispred crkve SANTA CROCE koja potiče još iz 13 st. Raznolika ponuda na više od 50 predivno uređenih štandova omogućit će Vam da u potpunosti doživite adventski ugođaj Firenze. U poslijepodnevnim satima povratak za Hrvatsku. Dolazak u Rijeku i Zagreb u kasnim večernjim satima.Napomene, doplate i opcionalni izleti:
- Iskazane cijene vrijede do popunjenja određenog broja mjesta. Preporučujemo rezervaciju putovanja čim ste sigurni da putujete jer postoji mogućnost rasta cijene što je bliže vrijeme polaska.
- Polazak iz Karlovca i Rijeke potrebno je najaviti prilikom rezervacije
- Na svim polascima postoji mogućnost doplate za večere u hotelu (polupansion)
- U slučaju kada putuje samo 1 putnik, obavezna doplata za 1/1 sobu iznosi 55 € (414,40 kn)
- Prilikom obilazaka s vodičem koriste se slušalice s bežičnim audio sustavom uz doplatu: 3€/dan
- Boravišna pristojba cca 1-2€ po osobi/noćenju, ovisno o lokaciji hotela
- Opcionalne doplate i izleti: izlet u Pisu 25€

Mogućnost doplate za najbolja sjedala na autobusu:
- Sjedala s panoramskim pogledom u prvom redu:
  20€ (150,69 kn) po osobi.
- Sjedala iza drugih vrata:
  15€ (113,02 kn) po osobi.
- Na svakom autobusu postoje samo 4 ovakva sjedala pa ako ste zainteresirani, molimo da to napomenete prilikom rezervacije ili čim prije moguće nakon rezervacije.

Ostalo:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica ili osobna iskaznica.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40. 
Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.
Za konverziju valute korišten je tečaj 1€ = 7,53450 kn


Uplatom na žiro račun  (30% akontacije)
Broj računa / IBAN: HR8824020061100762301 kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Ukoliko želite, možete prvo uplatiti 30% akontacije, pa ostatak do 14 dana prije polaska.
Ispunite zahtjev za rezervacijom na stranici putovanja i poslati ćemo Vam upute za uplatu.

Karticama tekućeg računa (bez kamata i naknada)
MAESTRO ili VISA (samo u poslovnici)
• ZABA, RBA, OTP: do 6 rata
• PBZ: do 3 rate

Kreditnim karticama (bez kamata i naknada)
DINERS do 6 rata (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
MASTERCARD (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• RBA, ZABA, OTP: do 6 rata
VISA (putem obrasca za autorizaciju ili u poslovnici)
• PBZ, ZABA, RBA, OTP: do 6 rata

Molimo da zahtjev za rezervacijom ispunjavajte samo ukoliko ste odlučili da putujete.
Nakon zaprimanja Vašeg zahtjeva, rezervirat ćemo Vam mjesta i poslati potvrdu rezervacije.
Uz potvrdu rezervacije poslat ćemo Vam i ponudu zajedno sa svim uputama za plaćanje.
Ukoliko prije rezervacije želite dodatne informacije, molimo pošaljite upit.956,88 kn
127 €
Termini i cijene: ITADVaitRJKt10
01.12. - 03.12.2023.  | 127 € (956,88 kn)
08.12. - 10.12.2023.  | 127 € (956,88 kn)
15.12. - 17.12.2023.  | 127 € (956,88 kn)
22.12. - 24.12.2023.  | 127 € (956,88 kn)

Cijena uključuje: - prijevoz visokopodnim autobusom turističke klase
- 2x noćenje i doručak u hotelu 3*
  uz mogućnost polupansiona (večere u hotelu)
- licenciranog voditelja putovanja
- obilaske prema programu
- pripremu i organizaciju

Cijena ne uključuje: - ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju
- opcionalne doplate i izlete (Saznaj više)
- posjet Firenzi s uključenim kartama za vlak:25€
- trošak javnog prijevoza
- putno osiguranje

GLOBAL TRAVEL ISKUSTVO Za organizaciju Vašeg putovanja zadužen je tim ljudi s više od 15 godina iskustva u turizmu
GLOBAL TRAVEL KVALITETNA PUTOVANJAKao organizator ovog putovanja, garantiramo da je ovo najniža cijena. Ukoliko bilo gdje nađete nižu cijenu, odobriti ćemo Vam tu cijenu i dati dodatnih 20 € (150,69 kn) popusta po osobi!